2022 12 23

Arūnas Valinskas. Tenoro ir pastoriaus V.Vyšniausko atsiprašymas lyg kunigo pedofilo pasiteisinimas

Yra toks liaudiškas posakis: „Kiekvienam kaimui savas durnius.“ Ir kai jau atrodė, kad Lietuvos kaime Kremliui naudingų idiotų skaičius stabilizavosi (SELas, G.Paškevičius, D.Mickus iš „Rebelheart“, nučiuožėjas P.Vanagas su M.Drobiazko, B.Petrikytė ir dar keli kiti), lyg perkūnas iš giedro dangaus driokstelėjo Vaidas Vyšniauskas.
arunas-valinskas-61a349eb2332c
Arūnas Valinskas

„Visuotinė lietuvių enciklopedija“ – dramatinis tenoras. Ne veltui dramatinis, todėl ir tokią dramą sukūrė: nuvažiavo, padainavo, galvojo, kad niekas nepastebės. Tyliai prasisukti nepavykus, Bibliją citavo, kitą dieną atsiprašė ir pareiškė, kad kažkada paaiškins, kodėl taip pasielgė.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vaidas Vyšniauskas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vaidas Vyšniauskas

Kiek teko bendrauti su vienu iš buvusiųjų jo muzikos prodiuserių, V.Vyšniauskui gyvenime įdomiausi vieninteliai žmonės – tie, kurių veidai pavaizduoti ant banknotų. O tas jo atsiprašymas yra niekas kitas, kaip ketinimas susigrąžinti galimybę koncertuoti Lietuvoje.

Kita vertus, jei dėl asmeninių charakterio savybių net ir tokiam talentui užsiveria durys koncertuoti gimtojoje šalyje, pavyzdžiui, Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, perskaičius užsienyje atliekamą repertuarą, turėtų nekilti klausimų dėl lėšų pragyvenimui.

Neskaičiuokime svetimų pinigų, bet kai juos be jokių skrupulų imi iš žudikų rankų ir koncertuoji šalyje, kurioje už grotų tūkstančiai žodžio laisvės kalinių, tai jau yra ne finansinė reikalo pusė, o moralinė.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./„Midsummer Vilnius 2021“: „Opera po žvaigždėmis“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./„Midsummer Vilnius 2021“: „Opera po žvaigždėmis“

Tas veidmainiškas atsiprašymas yra labai jau panašus į SEL‘o pareiškimą, kai Egidijus Dragūnas net susiriesdamas skiedė, kad yra paaukojęs Ukrainai 50 tūkstančių eurų, o kažkokia mistinė jo komanda Kyjive dirba nuo karo pradžios. Niekas nepatikėjo.

Nelabai tikiu ir V.Vyšniausko nuoširdumu. Visgi dalinę išeitį galiu pasiūlyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius