Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arūnas Valinskas: Vienintelis kontekstas, kuriame galima vartoti žodį „p*daras“

Mūsų visuomenė jau turi pakankamą moralinį imunitetą, tad Šeimos maršo virusas tikrai neturėtų išplisti tokiu mastu, kaip „Garliava“ – tragiška istorija, kurioje neišvengta žūčių, tačiau visuomenė gavo brandos skiepą, kuris veikia ir šiandien.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas / Viktorijos Zonytės nuotr.

Partnerystės įstatymas, LGTB, Šeimos maršas kelia aistras, bet egzistuoja ne tik dvi priešingos stovyklos – Šeimos maršo dalyviai iš vienos pusės ir iš kitos – remiančios partnerystės įteisinimą, Stambulo konvenciją, LGBT. Trečia – didžioji dalis žmonių, kurie neutralūs, pritaria, kad šią gyvenimo sritį vis dėlto reikia sureguliuoti įstatymiškai. Partnerystė turi būti įteisinta, nes aktuali ne tik vienos lyties poroms, bet ir didelei daliai žmonių, kurie nėra susituokę, bet yra šeima.

Klausimai dėl partnerystės buvo keliami ir ankstesnėse Seimo kadencijose, tačiau ne taip aktualizuoti. Kitas dalykas – bandant spręsti kartu gyvenančių vienos ir tos pačios lyties žmonių problemas, iškart pasireiškia radikalios jėgos ir asmenys, kurie, pasinaudodami susidariusia situacija, paprasčiausiai bando krautis politinį kapitalą. Šiandien taip pat kuriamas toks mažas mini Garliavos modeliukas. Į ką jis išvirs – dar palaukim, bet panašaus tamsumo veidų buvo ir toje istorijoje, ir tarp tradicinių šeimos vertybių gynėjų šiandien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius