Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 11

Dr. Austėja Landsbergienė: Kiek mokinio ir mokymosi sėkmės priklauso nuo tėvų?

Praūžė pirmosios dienos mokykloje. Nepastebėsime, bet greitai viskas jau taps rutina. Ir toje rutinoje norisi, kad visi jaustumės saugūs. Žinantys. Bendradarbiaujantys. Žinot, kas dažnai nustebina tėvus? Kai pasidalini istorijomis, kaip kiti tėvai elgėsi su mokytoju/a.
Austėja Landsbergienė
Austėja Landsbergienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Aišku, niekada nepasakai, kokie tai buvo tėvai – saugai ir jų, ir jų vaiko privatumą, bet istorija pasidalini, nes daug tėvų net neįsivaizduoja, kas ir kaip vyksta mokyklose. Pasidalinus dažnai susiduri su „negali būti!” ar „negaliu patikėti!” reakcija.

Kodėl? Todėl, kad iš tiesų sunku patikėti!

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Vilniaus senamiestis
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Vilniaus senamiestis

Žmonės, kurie atrodo ir mandagūs, ir išsilavinę, ir kultūringi, gali būti neįtikėtinai nemandagūs bendraudami su darželiu ir/ar mokykla.

Jeigu manote, kad tokios situacijos yra itin retos (na, kartą per pusmetį), tai Lietuvoje taip nėra. Kol kas. Tačiau tikiuosi, kad – kalbėdami apie mokytojų stoką – nepamiršime, kad didele dalimi atmosferą darbe mokytojui kuriame mes, tėvai. Tad jeigu norime matyti mokytojus mokykloje, nepamirškime to.

Kai mokytojų paprašo įvardinti, kokia yra priežastis, kad jie palieka mokyklą, antra svarbiausių priežasčių yra...mokinių tėvai. Mokytojai atėjo į mokyklą dėl vaikų. Jie nori dirbti su vaikais. Jiems gera dirbti su vaikais. Jie, žinoma, supranta, kad, dirbant su vaikais, tenka dirbti ir su tėvais. Tačiau šiandien – vis dažniau įvardinama – tėvai yra ne partneriai – o, deja, užsakovai.

Ar gali būti užsakovu mokykloje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius