TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Daumantas Mikučionis: Svaiginantys pokyčiai

Parašęs tekstą (http://www.15min.lt/naujiena/ziniosgyvai/komentarai/daumantas-mikucionis-musu-ateitis-beturte-500-286082) apie beturtę mūsų ateitį, kurioje įprasti fiziniai buities atributai keliasi į elektroninę erdvę, neatsispyriau malonumui jį pratęsti. Nes sumažėjusiais būstais ir save vairuojančiais automobiliais dramatiški pokyčiai nesibaigia.

Apsipirkimas – vieniems nemaloni būtinybė, kitoms – kasdienė atgaiva, irgi dramatiškai keičiasi. Pavyzdžiui, maisto produktai jau dabar pristatomi į namus tokiu neįtikėtinai patogiu būdu, kad tik laiko klausimas, kada mamos atsisakys abejotino malonumo grūstis prekybos centre dėl galimybės „pačiupinėti, ką perka“. Taip, aš irgi matau, kaip mano draugė pakilnoja keturis vienodus supakuotus sūrelius, prieš išsirinkdama vieną.  Jos atrankos kriterijai – tik viena iš pasaulio paslapčių, į kurias nežinome atsakymo.

Į sporto kanalą panirusiam plaukuotam šeimos nariui puikiai tinka „Maximos“ maisto pristatymo į namus tarnyba, kuri, beje, tokioje mažoje šalyje su ribotomis galimybėmis pasiekti masto ekonomiją, veikia neįtikėtinai gerai.

Išsilavinimas – viena svarbiausių gyvenimo sričių, kurios pokyčiai turi kuo greičiau naujoviškai įsisriegti į mūsų sąmonę, prieš prisirenkant pilną smegeninę neteisingų įgūdžių neteisingu būdu. Jūsų universiteto įgūdžiai, anksčiau puikiai tarnavę visą gyvenimą, dabar gali pasidaryti nekonkurencingi greičiau, nei pamiršite, ką išdarinėjote per jo baigimo vakarėlį. 

Kiekvienam apsnūdusiam savo diplomo ir profesijos  mylėtojui kažkur pasaulyje tenka po vieną ateities Steve‘ą Jobsą, savo garaže buriantį verslo modelį, sukursiantį naują profesiją, bet sunaikinsiantį jūsiškę. Jei netikite – paklauskite „Nokia“, „Blockbuster Video“, ar „BestBuy“ akcininkų ar darbuotojų.  Vienintelis dalykas, ko verta siekti išmokti universitete – kaip nuolat iš naujo save susikurti ir pritaikyti naujai aplinkai.  Įgūdis ne iš paprastųjų, bet tuo pačiu aiškus ir konkretus.

Gyvenimas gali priversti jūsų pareigas keisti greičiau, nei baigsis pirmoji partija jums atspausdintų vizitinių kortelių

Darbo stotelėje nebėra užrašo „Saugus, Garantuotas, Nuolatinis“.  Joje sunku net įrašyti pareigų pavadinimą, nes, pirmiausia nėra nei durų į kabinetą, nei kabineto – jums pasisekė, jei apskritai yra bendra darbo erdvė, kurioje galite matyti kolegas.

Antra, gyvenimas gali priversti jūsų pareigas keisti greičiau, nei baigsis pirmoji partija jums atspausdintų vizitinių kortelių (beje, jau laikas būtų jas pakeisti SMS nuorodomis į savo „online“ buveinę ar elektroninį CV).

Tradicinės karjeros „7 metai viename pastate“ dienos baigiasi. Toliau iš jūsų pirks tik tuos specifinius įgūdžius, kurių reikia tada, kada reikia ir kiek reikia. Užtat niekam neįdomu, ar jūs tuos įgūdžius paleidote į darbą iš namų, kavinės ar per pietų pertrauką.

Kalbant apie laimę. Visuotinis ateities laimės supratimas – gyvenimo patirčių gausa ir įvairovė, vietoj dabartinio daiktų ir žmonių savinimosi.  Ateities.. tiksliau dabarties – nes pokyčiai vyksta tokiu greičiu, kad, kol parašiau šį ir praėjusį tekstą, ateitis atėjo.

Taigi dabarties  sėkmės laidas – lankstumas, prisitaikymas ir iniciatyva. Jūsų sėkmė nepriklauso nuo šalies, geografinės padėties ar blogos valdžios. 

Visas pasaulis būdrauja už vieno mygtuko paspaudimo arčiausiame jums ekrane šią akimirką, pasiruošęs paklusti jūsų valiai ir gabumams. Istorija jau ne kartą pamokė: daug produktyviau yra priimti ir pasinaudoti nauja tikrove, nei švaistyti energiją senajai tikrovei išlaikyti.

Autorius rašo tinklaraštį pasaulispagaldaumanta.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius