Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2015 06 11

Dovilė Šeduikytė: Utenos „Juventus“ – gyvenimo pagal išgales triumfas

„Svajonės turi mokėti skaičiuoti“, – rašoma Viktoro Hugo romane „Vargdieniai“. Jeigu šito patarimo laikytųsi visi Lietuvos sporto klubai, vargdienių būtų daug mažiau. Šį LKL sezoną savo svajonę pasiekė vienas geriausiai skaičiuoti mokančių Lietuvos krepšinio klubų – Utenos „Juventus“.
Dovilė Šeduikytė
Dovilė Šeduikytė

Pati esu kilusi iš Utenos. Tai nedidelis miestelis. 2014 metų duomenimis, čia gyveno kiek daugiau nei 27 tūkstančiai gyventojų. Klaipėdoje gyvena šešis kartus daugiau žmonių, todėl jų ir šansai iškovoti LKL bronzos medalius švietė daug ryškiau.

Sporto klubai planuoja savo biudžetus pagal optimistiškiausius buhalterių apskaičiavimus. 

Prisipažinsiu, kad pati nebetikėjau „Juventus“ pergale šioje serijoje, kai ketvirtųjų rungtynių pabaigoje puolime prasižengė Rashaunas Broadusas. Pasiekti pergalę Klaipėdoje, kur krito net ir Eurolygos komandos, man atrodė mažai tikėtinas scenarijus.

Tačiau klaipėdiečiai, kurie turėjo daug įspūdingesnį biudžetą, šį sezoną neužsikabino nelabai ir norėtų bronzos medalių. Užtai uteniškiai šventė, kai antrą valandą nakties pasitiko iš Klaipėdos sugrįžusius krepšininkus.

Utenos „Juventus“ susikūrė 2000 metais. Po aštuonerių metų debiutavo LKL. Dar po septynerių – užsikabino bronzos medalius. Ne per naktį. Dirbdama sporto žiniasklaidoje, žinau, kad girti bet kokio sporto klubo vadybą Lietuvoje yra pakankamai drąsu.

Kaip kasdieniame gyvenime vis daugiau žmonių užvaldo greitųjų kreditų manija, taip ir sporto klubai planuoja savo biudžetus pagal optimistiškiausius buhalterių apskaičiavimus. Utenos klubas buvo vienas iš tų, kurie ne kartą sakė, kad komandą formuoja iš to, ką turi šiandien.

Šį sezoną vadovybė buvo iškėlusi komandai maskimalų tikslą patekti tarp keturių stipriausių ekipų. Bronzos medaliai net nebuvo planuoti.

Prie jų stipriai prisidėjo ir komandos treneris Dainius Adomaitis, kuris šį sezoną buvo vienas geriausių dirigentų LKL. Tai ne tik stiprus taktikas ir aistringas komandos įkvėpėjas, bet ir malonus pašnekovas po rungtynių.

Dainius Adomaitis yra ne tik stiprus taktikas ir aistringas komandos įkvėpėjas, bet ir malonus pašnekovas po rungtynių.

Utena gali didžiuotis krepšinio arena bei neseniai rekonstruotu „Utenio“ stadionu. „Utenos“ moterų krepšinio komanda ne tik tapo LMKL čempione, bet ir gerino lankomumo rekordus.

Futbolo klubas „Utenis“ taip pat nedaro gėdos A lygoje. Šį sezoną aukščiausioje lygoje debiutavęs klubas užima aukštą, šeštąją vietą, ir laikosi atokiau nuo Lietuvos futbolui būdingų skandalų.

Jono Valančiūno gimtinė užima deramą vietą Lietuvos sporto žemėlapyje. Viva Utena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius