Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 12 30

Dr. Austėja Landsbergienė: Kaip kurti pokytį pačiam?

Likus kelioms dienoms iki Naujųjų metų, atrodo, negali nesusimąstyti apie savo vaidmenis daugiau, giliau, plačiau. Tikiu, kad mąstome apie tai, kokie esame (ir) darbe. Jau keletą dienų galvoju, kad bepigu man kalbėti, nes man nepaprastai pasisekė su komanda.
Austėja Landsbergienė
Austėja Landsbergienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kita vertus, šiandien be galo daug kalbama apie komandą ir apie jos svarbą, bet kažkas turi būti tai, kas vienija komandą. Ir tas KAŽKAS – mano giliu įsitikinimu – yra organizacijos kultūra bei vertybės. Be to, kai susitinka žmonės, kurių įsitikimai, nuostatos ir vertybės iš esmės sutampa, galima pasiekti neįtikėtinai daug.

Dažnai – kai kalbame apie vertybes, apie organizacijos kultūrą – įsivaizduojame, kad tai yra didžiuliai procesai, kuriuos reikia kažkaip ypatingai kontroliuoti, bet iš tiesų viskas yra apie mažus žingsnelius.

Dažnai girdžiu sakant, kad „vadovas tą“, „vadovė aną“, „administracija tą“, „valdžia šitą“, bet juk iš tiesų ne vadovas/ė (vienas žmogus!) ir ne kažkokia mistinė „valdžia“ ar „administracija“ kuria organizaciją, o kiekvienas žmogus, kuris praveria organizacijos duris.

Turbūt esate girdėję, kad visos didžiausios kelionės prasidėjo nuo pirmojo žingsnio, tiesa?

Tad kokie gali būti tie žingsniai, kurie užtikrins, kad mūsų organizacija bus mielesnė vieta visiems?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius