Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 03

E.Lucasas: Pekino keliama grėsmė yra kur kas didesnė nei Kremliaus

Dėl gėdingo Berlyno, Vašingtono ir kitų sostinių neveiklumo Ukraina moka didžiulę žmogiškąją ir fizinę kainą, o tai kelia milžinišką riziką visiems. Rusijos karo mašina nesustos, kol nebus sutriuškinta. Arba Vakarai laimės su Ukrainos pagalba, arba mes vėliau kovosime su Rusija kur nors kitur ir kur kas blogesnėmis sąlygomis.
Edwardas Lucasas
Edwardas Lucasas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Tai pakankamai baugu. Tačiau Kinijos komunistų partijos (KKP) keliama grėsmė yra kur kas didesnė. Rusija pirmiausia siekia atkurti įtakos sferą savo kaimynystėje. Ji taip pat gali sukelti problemų toli už jos ribų, ypač Užsachario Afrikoje.

Tačiau, kitaip nei jos pirmtakė, ji nesiekia pasaulinio dominavimo. Sovietų Sąjungos nuolatinis nesaugumas, didybės iliuzijos ir pripažinimo troškimas skatino jos pasaulinės galios siekį (apie tai rašoma greitai pasirodysiančioje istoriko Sergejaus Radčenkos knygoje). Rusijai, turinčiai 140 mln. gyventojų ir bendrąjį vidaus produktą, prilygstantį Italijos BVP (2 trln. JAV dolerių), tokie užmojai būtų neįtikėtini.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius