-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 25

Edwardas Lucasas: Izraelyje aidinčios sirenos atkreipia dėmesį, kad nusiraminti pavojinga

„Hamas“ teroristinis išpuolis prieš Izraelį ir neišvengiamas bei kruvinas atsakas į jį – tai pasaulį keičianti katastrofa, kurios padariniai toli peržengia Artimųjų Rytų ribas. Be fizinių ir žmogiškųjų aukų Izraelyje ir Gazos Ruože, nukentėjo ir Vakarų žvalgybos, ginklų sistemų, atgrasymo priemonių ir aljansų reputacija.
Edwardas Lucasas
Edwardas Lucasas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Iš karto buvo apkaltintos Izraelio esą grėsmingos žvalgybos tarnybos, kurios turbūt labiausiai sekamoje pasaulio vietoje nepastebėjo pasirengimo didžiausiam per pastaruosius dešimtmečius teroristiniam išpuoliui.

Tačiau panašu, kad miegojo ir sąjungininkų tarnybos. Jų didžiuliai žmogiškosios, techninės ir elektroninės žvalgybos aparatai taip pat visiškai nesugebėjo nei surinkti, nei sujungti taškų. Kiti valstybiniai ir nevalstybiniai priešininkai mielai pasimokys iš šios meistriškumo maskuotis pamokos. Kai kas Vakaruose gali suabejoti, ar finansinės ir kitos aukos, kurių reikalauja mūsų žvalgybos-pramoninis kompleksas, yra visiškai pateisinamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius