Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 18

Edwardas Lucasas: Rusų turistai turėtų likti namie

Komo ežero pakrantėje didžiausias karas Europoje per pastaruosius 75 metus atrodo labai tolimas. Nerūpestingi, kosmopolitiški ir lengvai pinigus taškantys svečiai iš Rusijos būriuojasi baruose ir paplūdimiuose. Ten esama ir ukrainiečių, bet dauguma jų sunkiai dirba. Viena pabėgėlė, triūsusi mūsų viešbutyje, mėnesį praleido rūsyje, kol galiausiai pabėgo į Italiją. Ji sakė, kad džiaugiasi grynu oru ir galimybe vėlų vakarą vienai pareiti namo.
Edwardas Lucasas
Edwardas Lucasas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Kiek dar laiko rusams turėtų būti palikta galimybė mėgautis atostogomis Europoje? Estijos premjerė Kaja Kallas sako, kad „lankytis Europoje yra privilegija, o ne žmogaus teisė“. Jos šalis atšaukė rusams savo išduotas vizas, bet šimtai tūkstančių jų tebekerta sausumos sieną, naudodamiesi dokumentais, išduotais kitų Europos Sąjungos narių, priklausančių Šengeno erdvei, kurios viduje judėti vizos nereikalingos.

Tai naudinga verslui, bet šis nevaldomas antplūdis atrodo tarsi invazija. Kai kurie atvykėliai rusai užgauliojo ukrainiečius pabėgėlius ir skelbdavo visa tai per socialinius tinklus, dar labiau kurstydami įniršį (Estija vieną iš tokių žavingų veikėjų susekė ir deportavo).

Suomija, Latvija, Lietuva ir Lenkija, taip pat turinčios sausumos sienas su Rusija, irgi nori įvesti tokį draudimą; jas palaiko Danija. Vokietija – griežtai prieš tai nusistačiusi. Teisiniai dalykai – stebinamai keblūs (kitaip nei siaučiant COVIDui). Tačiau Čekija, kuri pirmoji apribojo rusų keliones ir kuriai šešis mėnesius priklausys pereinamasis pirmininkavimas ES, įtraukė Šengeno sankcijas į rugpjūčio 31-osios užsienio reikalų ministrų susitikimo darbotvarkę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius