-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 26

Edwardas Lucasas: Sukelti sumaištį daug lengviau negu ją suvaldyti

Nuo jo užėmimo 2014 metais Krymas buvo geopolitinis trofėjus ir turizmo magnetas. Dabar – nebe. Ukrainiečių pajėgos smūgiuoja karinėms bazėms Rusijos okupuotame pusiasalyje. Kai kurios atakos pavyksta, kitas, regis, sužlugdo smarki priešlėktuvinių sistemų ugnis Bet kokiu atveju, bauginantys sprogimai tirpdo Rusijos nenugalimumo įspūdį ir gadina atostogų nuotaiką. Turistai ištisomis miniomis traukia namo.
Edwardas Lucasas
Edwardas Lucasas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Neginčijamose Rusijos teritorijose atmosfera taip pat kaista. Praeitą savaitę gaisras apėmė didžiulį ginklų sandėlį Belgorode netoli sienos su Ukraina. Aplinkinių kaimų gyventojai spruko į saugias vietas. Karo dvelksmą jie pajuto pirmąkart nuo nacių pajėgų atsitraukimo 1943 metais.

Kur kas mįslingesnis atvejis – automobilio sprogdinimas Pamaskvyje, atrodo, nutaikytas į kraštutinių nacionalistinių pažiūrų ideologą Aleksandrą Duginą ir nužudęs jo dukterį propagandistę Darją. Galbūt tai tėra sąskaitų suvedinėjimas Rusijos ultradešiniųjų stovykloje. Galbūt tai klaidinama operacija, organizuota valdžios arba jos parankinių, turinti pakurstyti paniką.

Daug ukrainiečių džiūgauja, laikydami šį rasistinių sąmokslo teorijų kūrėją savo kančių intelektualiniu autoriumi. Visgi man ukrainiečių indėlis atrodo mažai tikėtinas. Jeigu valdžia Kyjive siunčia smogikų būrius į Maskvą, dešimtys kitų taikinių atrodytų daug labiau viliojami ir teisėti negu keistuolis buvęs profesorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius