Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edwardas Lucasas: Tigrų medžioklė

„Popierinis tigras“ buvo vienas mėgstamiausių pirmininko Mao Zedongo įžeidimų. Šio epiteto autorystė priklauso ne Kinijos diktatoriui, kaip šis teigė Henry Kissingeriui. Vis dėlto jis mėgo vartoti šią frazę, ypač Jungtinių Valstijų atžvilgiu.
Edwardas Lucasas
Edwardas Lucasas / 15min nuotr.

Dabar šie metaforiniai žvėrys vėl slampinėja. Kinija pažėrė rūsčių grasinimų Lietuvai, kai ši ištesėjo savo pažadą atidaryti Vilniuje Taivano atstovybę. Tai nėra oficiali ambasada, bet jos pavadinime minimas žodis „taivaniečių“, ir tokiu būdu pažeidžiamas žemyninės Kinijos reikalavimas, kad autonominė demokratinė sala būtų įvardijama tik netiesiogiai, pavyzdžiui, vartojant žodį „Taibėjus“.

Vienpartinė Kinijos valstybė įtūžo. „Global Times“, spalvingu žodynu pasižymintis oficialusis leidinys, Lietuvą apibūdino kaip „tiesiog pelę ar netgi blusą po kovinio dramblio koja“. Tačiau tokiu atveju gali kilti klausimas: ko dramblys taip niršta?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius