Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Giedrius Petkevičius: artėjančio karo ženklai – kaip ruošiasi pasaulis ir Lietuva

„Niekada nebūna taip, kad nieko nebūtų. Visuomet kas nors būna“. Maždaug tokiais žodžiais švaistėsi Šaunusis kareivis Šveikas čekų rašytojo Jaroslavo Hašeko satyriniame romane. Kare, deja, satyros daug nebūna, greičiau grotesko, kartais – tragikomiškų detalių.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AP/„Scanpix“ nuotr.

Šiame liguistame ir neišvengiamame žmonijos palydove, medicininiais terminais kalbant, galima nustatyti tik simptomus. Tai krentančios bombos, raketos ir svetimi / savi kariai miestų gatvėse, sugriovimai, suirutė. Taip pat nuostoliai, kurių minimizavimui reikia tiksliai išskirti ir nustatyti artėjančios karo ligos simptomus. Deja, pastaruoju metu artėjančio karo ženklų – apstu.

Visai neseniai pasibaigusios Rusijos ir NATO/JAV derybos, jeigu nepaaiškės naujų susitarimų ir detalių, nepabijokime to žodžio, buvo antausis Rusijos ultimatumui. Pastaroji šalis jautė artėjančių derybų fiasko ir išsitraukė iš anksto parengtą paruoštuką, kuriame teigė, kad atsisakys visų įmanomų „kontrpriemonių“, tarp jų ir „techninių-karinių“.

Kalbant paprasta ir suprantama kalba – „stumdysime savo karinius dalinius bei pajėgas ten, kur užsimanysime“. Kadangi neribotas ginkluotojų pajėgų „stumdymas“ savo teritorijoje vietiniam elektoratui tuoj nedarys reikiamo įspūdžio. Be to, tikėtinas variantas, kad šios pajėgos gali „pasistūmėti“ pas vieną iš savo kaimynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius