Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 20

Giedrius Petkevičius: ką pakeistų vakarietiški naikintuvai Ukrainoje

„Dėkoju jums už arbatą... Dabar duokite mums savo naikintuvus.“ Tokiomis antraštėmis mirgėjo britų spauda Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio viešnagės Didžiojoje Britanijoje metu.
Lenkijos naikintuvai F-16 „Fighting Falcon“
Naikintuvai F-16 / „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.

Kariaujančios šalies lėktuvas kovinę aviaciją pavadino „laisvės sparnais“, o jo gynybos ministras Oleksijus Reznikovas pajuokavo, kad pernai kovos lėktuvus paminėjo ir laiške Kalėdų Seneliui.

Atsakymai iš Vakarų skambėjo mažiau optimistiškai. „Tam reikia laiko“, – nukirto NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

Antros kartos kariškis Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius Benas Wallace'as pažymėjo, kad „tai nėra paprastas atvejis, kai lėktuvas nutempiamas iki sienos“.

Kodėl Vakarų šalys delsia Ukrainai perduoti kovos orlaivius, kas nutiktų tai padarius, ar tikrai nenorima skatinti karo eskalacijos su Rusija?

Kiekvienas šių klausimų gali turėti skirtingus atsakymus, tačiau pirmiausia pažvelkime į vietą ir aplinką, kur šie orlaiviai būtų naudojami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius