Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Giedrius Petkevičius: Svarbūs Ukrainos kovų faktoriai. Artimiausių savaičių perspektyva

Kuomet pradedate prognozuoti karo veiksmų eigą bent savaitę ar kelias į priekį, jūs tampate „media-savižudžiu“ arba planuojate krūtinę papuošti visažinio pranašo medaliu.
Ukrainos kariai Marjinkoje vis dar kaunasi nesibaigiančiame kare
Ukrainos kariai / „Scanpix“/AP nuotr.

Panašiu, ko gero, pats to nenorėdamas, save apdovanojo Oleksijus Arestovyčius, kuomet prieš keletą metų „išpranašavo“ Rusijos invaziją, o dabar kas vakarą ramina publiką savo aksominiu balsu. O štai vienam žymiam Lietuvos politologui iki šiol primenamas jo straipsnis 2014-aisiais, kuriame jis įrodinėjo, kad Rusijos „žalieji žmogeliukai“ nėra šios šalies kariai.

Racionaliai galvojant, kiekviena tikimybė lygi maždaug 50-čiai procentų. Nebent, žinoma, karo svarstyklės akivaizdžiai krypsta vienos iš kariaujančių pusių naudai. Visgi, jeigu nekalbėsime apie finalinį karo etapą, kuomet viena iš kariuomenių akivaizdžiai pralaimi, prognozuoti galimą veiksmų eigą ar net baigtį operaciniame bei strateginiame lygmenyse yra pakankamai sunku. Per daug faktorių yra nežinomybės zonoje, per daug abiejų šalių generolų ir karo analitikų „laužo galvas“, kaip viską pateikti priešui netikėta linkme, nustebinant jį kruvinais „siurprizais“. Toks šiandieną yra ir Ukrainos-Rusijos karas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius