-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Henrikas Vaitiekūnas: Nekopijuoti, užpatentuota!

Apie krepšinį Lietuvoje gerai nutuokia truputį daugiau nei du milijonai gyventojų. Bet neblogais televizijos žinovais ir specialistais save įvardintų dar kokiais šešiais šimtais daugiau. Ypač dabar – naujam sezonui artėjant.

Kai specialistai perskaitė, kad panelė Jovita ims rodytis BTV kanale, komentaruose tikėjausi išgirsti patį įžeidžiausią Lietuvos televizininkui klausimą: „O kas ji tokia?“. Bet išgirdau tik klausiančius: „Argi dar  yra ir tokia televizija?“ Ir tai rodo, kad tauta šios simpatiškos eterio darbininkės dar nepamiršo.

Tautai patinka žiūrėti ir į dailias vienos iš dviejų garsių Rūtelių kojas. Ir netgi klausytis tik į vieną pusę vairuojamų kitos Rūtelės komentarų.
   
Stiprioji tautos pusė neseniai žavėjosi gerokai paplonėjusiu ponios (jau ponios!) Živilės liemeniu.  O dar vienos televizijos pokalbių vedėja panelė Asta du trečdalius auditorijos nuperka mokėjimu pašnekovą išklausyti.
    
LRT turi politinių laidų vedėją – moterį, kurios prisibijo net stipriausi (pagal užimamą padėtį) šalies vyrai. Ką čia bepridėsi!

Nesu (garbės žodis!) sutikęs nė vieno televizijos žiūrovo, kuris išdrįstų pakritikuoti virtuvės specialistės, charizmatiškos vedėjos ir labai šilto žmogaus ponios Beatos. O panelės Linos iš LNK, sako, nemėgsta tik pagrindinis jos konkurentas ir kolega. Gal dėl profesinės konkurencijos? O gal tai tik konkuruojančių kanalų paskalos?

O dabar apie kitą lytį. Ekspeliukas ponas Algis – linksmintojas. Paskalų apie jį daug. Bet 70 proc. žiūrovų (abiejų lyčių) – žiauriai nepatinka. Nes chamiškas.

Vedėjas Egidijus – moterų nuomone – visai nevyriškas. Dar žinau tautos mylimą vedėją, kurį tauta myli už tai, kad jis myli degtinę.

Dar yra politikos ir televizijos vandenyse it lydeka nardantis ponas Edmundas (kiek arogantiškas, bet be galo profesionalus). Dar buvo bandymų TV vedėją padaryti iš pono Jurijaus. Bet keiktis jis moka, špagatą padaro, o daugiau – nepavyksta ir tiek.

Na, ir pagaliau priėjom. Dabar – apie piktų straipsnių spaudoje rašytoją eksemigrantą ir autorinės laidos vienoje  televizijoje vedėją. Apie poną Andrių.

Ponas Andrius į televizinę Lietuvos žurnalistiką įnešė gaivaus vėjo. Nes tik jis išdrįso pareikšti, kad yra Geriausias, Protingiausias ir Intelektualiausias. Bėda ta, kad taip apie save galvoja 16 iš 18 įvairių Lietuvos TV vedėjų.

Apie tą, kuris TV laidoje žirklėmis nusikirpo kaklaryšį (senas kapitalistinio pasaulio „bajeris“, bet žiūrovui lietuviui tinka). Apie tą, kuris provokuoja pikčiausius komentarus, tą žiūrovą vadindamas snobu ir prieglušiu. Apie tą, kuris kiršina, o paskui iš sukiršintojų kikena į saują.

Jis nepatinka 98 proc. Lietuvos vyrų ir – dėl moralaus gyvenimo būdo – 88 proc. moterų. Bet patinka jis sau. Na ir dar keletui, tarp kurių – ir šio paskvilio autorius.

Ponas Andrius į televizinę Lietuvos žurnalistiką įnešė gaivaus vėjo. Nes tik jis išdrįso pareikšti, kad yra Geriausias, Protingiausias ir Intelektualiausias. Bėda ta, kad taip apie save galvoja 16 iš 18 įvairių Lietuvos TV vedėjų. Bet – galvoja tyliai. O ponas Andrius – garsiai. O paskui – kaip jau rašiau – kikena į saują. Mat taip jis pramogauja. 

Bet vienodos pramogos lietuviams (žiūrovams) greit atsibosta. Todėl ponas Andrius sugalvojo dar vieną: sumanė viešo konkurso būdu išsirinkti sau ir savo laidai asistentę. Kadangi prieš dvidešimt metų esu tai daręs Kauno televizijoje (dabar tokios nebėra), žinau, kaip tai linksma. Ir kaip tai panašu į diktoriaus – pranešėjo Palemono geležinkelio stočiai rinkimus.
     
Manau, ponas Andrius visa tai aprašys. O gal ir televizijoje parodys. Bus daug daug pasipiktinusių, įsižeidusių ir nelaimingų. O jis? Jis – kikens į saują.

O dabar – apie tai, ko neatrado Išmintingasis. Apie naujos laidos projektą.
  
Tos laidos vedėjas turi asistentę. Jie abu per visą laidą sėdi ekrane. Jis kalba, pasakoja, komentuoja (gali ir kaklaryšį nusikirpti). O ji – tyli. Po to mažyte dilde pagražina savo nagus. Po to pasižiūri į veidrodėlį. Kartais seksualiai nusižiovauja. Kartais – lūpytes pasidažo. O kartais – labai retai – pasižiūri į Savo Vedėją labai mėlynom akim ir pasako  pačią populiariausią  šiandienėje Lietuvoje frazę: „Ane?“
 
O paskui laida baigiasi.  Ir visi su nekantrumu laukia naujos To Vedėjo laidos. Beje, laida taip ir vadintis turėtų: „Ane?“

Projekto prašome nekopijuoti. Jis – užpatentuotas!
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius