-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Henrikas Vaitiekūnas: Pasaulis be vyrų

Šiame rašiny nebus nė vienos lietuviškos pavardės. Tačiau neabejoju, kad jūs ne kartą tas lietuviškas (moteriškas) pavardes mintyse ištarsit. O šiaip jau mažo kūrinėlio tikslas yra palyginti didelis: dar sykį pakalbėti apie vadinamąją pasaulio pabaigą, kuri turėtų prasidėti šių metų gruodį.

Skaitytojai vyrai, be abejo, yra girdėję apie Briugę – miestą Belgijos Karalystėje. Ir apie ten esančią garsią futbolo komandą. Bet nei skaitytojai, nei rašytojai, nei žinynai (netgi „Google“) negali patvirtinti (paneigti, tiesa, irgi negali), kad kartais Briugėje susitinka – nepatikėsit! – Hillary Clinton, Tina Kandelaki (Rusijos TV vedėja, „Oriflame“ veidas), Carla Bruni-Sarkozy,  Rusijos politikė Irina Hakamada. Ir turtingiausia pasaulio moteris, – kinų verslininkė Wu Yajun (turtas – 4 mlrd. dolerių).

Kai buvo jaunesnės, sako, ten slapta atvykdavusios ir Margaret Thatcher su Madeleine Albright. Ir viena žinoma Lietuvos politikė – taip pat.

Mat jau daugiau nei šimtą metų Briugėje egzistuoja ir slaptą darbą dirba klubas „Z“. Savotiška masonų ložė. Kovotojos už tikslą, kuris, sako bus pasiektas ne anksčiau, kaip po dešimties tūkstančių(!) metų.

Jei trumpai, tai tas tikslas yra fantastinis: pinigų, įtakos ir mokslo dėka (mokslą „Z“ klubo narės finansuoja milžiniškais indėliais) išnaikinti Y chromosomas ir palikti tik X.  Kitaip tariant – kuriamas ateities pasaulis be vyrų. Detaliau: tuomet gims tik mergaitės, kurios vėliau bus klonuojamos. Štai ir visa idėja. Žinoma, kad beprotiška. Žinoma, kad sunkiai įtikėtina. Bet.

Manau, kad esate girdėję apie popiežę Joaną (popiežių Joną VIII). Ir apie Hačepsutą (penktąjį XVIII dinastijos Egipto faraoną – moterį).  Ir apie turtingiausią Rusijos moterį – J.Lužkovo žmoną Jeleną Baturiną.

O dabar – atsisukite į Lietuvą. Ir visai nebūtina Prezidentūrą ar Seimą minėti. Mano draugo dukra mokosi aukštojoje mokykloje, kurios steigėja ir savininkė – moteris. Direktorė – moteris. Katedros vedėja – moteris. Vyrai dėstytojai toje mokykloje nesudaro nė 4 procentų. O kiek procentų vyrų dirba jūsų poliklinikoje? Bet čia buvo tik mažas lietuviškas intarpas.Tęsiu.

Ukrainiečiai dabar sako, kad per ilgaamžę valstybės istoriją jie politikoje turėjo tik vieną tikrą vyrą, ir tai yra Julija Tymošenko. 

Ukrainiečiai dabar sako, kad per ilgaamžę valstybės istoriją jie politikoje turėjo tik vieną tikrą vyrą, ir tai yra Julija Tymošenko. Nežinau, kodėl jie taip sako. Bet žinau, kad jos kasa – ne šiaip sau atsirado: ji simbolizuoja ir aureolę, ir antikinį laurų vainiką. O slapto „Z“ klubo Briugėje narės (netrukus paaiškinsiu, iš kur ta informacija) teigia, kad tik jos nusprendžia, kas vienoje ar kitoje šalyje turi laimėti rinkimus ir ateiti į valdžią. Dar jos sako, kad būtent „Z“ klubas per Rytų moteris inspiravo visas spalvotąsias revoliucijas. Ir, kad vienas iš neseniai buvusių didelės šalies valdovų šalį – eksperimento tvarka – gavo pavaldyti todėl, kad buvo labai moteriškas.

Trumpam – vėl apie Lietuvą ir dar apie vieną šalį.

Dvi naujas partijas įkūrė ir į Seimo rinkimus jas veda dvi Lietuvos moterys.

Nauja rusų istorikų versija: Spalio perversmą 1917-aisiais inspiravo ir įkalbėjo V.Lenino meilužė Inesa Armand. Ir, sako, ne kur kitur, o Rusijoje – kur mokslas prastokai apmokamas – slaptose laboratorijose kuriamas virusas, kuris naikins tik vyrus. Tas virusas jau baigiamas kurti. Ir kuria jį moterys. Už Briugės klubo pinigus.

Dar turėtume prisiminti Clarą Zetkin. Rosą Luxemburg. Ir į tą patį V.Leniną šovusią Fani Kaplan. Sąmokslo teorija veikia jau ne pirmą dešimtmetį.

Ir dar – naujausia JAV platinama psichokomunikavimo doktrina: girdi, daugiausia šiuolaikiniame pasaulyje pasiekia tie vyrai, kurie elgiasi moteriškai. Ką gi – randu atspindžių ir Lietuvos gyvenime.

Na, ir paskutinis klyksmas. Teigiama, kad vyrai su savo temperamentu (chromosomos Y) labiau mėgsta karštį. Ir kad moterys (chromosomos X) geriau iškenčia šaltį. O kas pasaulyje darosi? Aršiai imta kovoti su globaliniu atšilimu!

Išvadų nebus. Tik paaiškinimas, kodėl gi dabar apie tai rašau. Nes – pagal susitarimą su Redaktoriumi – turėčiau rašyti tik apie televiziją.

O gi todėl, kad tai – mintys, pažiūrėjus „REN TV Baltija“ kanalo laidą „Moterys prieš vyrus“. Joje ir buvo teigiama, kad toji tariama pasaulio pabaiga šių metų gruodyje – yra visai ne pabaiga, o naujo – moteriško pasaulio valdymo – pradžia.

Laida nebuvo tvirtai suręsta. Bet kiek peno vasariškiems internetiniams komentarams!     

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius