-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 09

Izraelio užpuolimo pamokos Lietuvai

Visuomenės ir politikų nuomonė greitai kinta. Greitai kinta ir grėsmės, ir karinės technologijos. Kaip visa tai susieti tarpusavyje, ką mums rodo spalio 7-ąją įvykusi plataus masto ataka prieš Izraelį ir kokios šios atakos pamokos Lietuvai – apie tai šioje publikacijoje.
Lietuvos ir Izraelio kariai
Karas Izraelyje / AP/„Scanpix“ ir Luko Balandžio/BNS nuotr.

Iki 2014-ųjų Lietuvos gynybos sistema buvo komos būklės – smegenys vadovybės pavidalu dar funkcionavo, tačiau kūnas, kuris yra koviniai junginiai, sugebėdavo tik „mirksėti“ dalyvaudamas NATO veikloje ar vos pajudinti pirštą, kai vykdavo retos, nedidelės apimties pratybos arba ginkluotės ir įrangos pirkimai homeopatiniais kiekiais.

Šis nusikalstamas aplaidumas buvo dangstomas sparnuotomis frazėmis apie pagarbą seneliams ir pokario kovų tęstinumą negandai atėjus, priklausymą stipriausiam žmonijos istorijoje kariniam aljansui.

Prakalbus apie konkrečius gynybos veiksmus karui atėjus, buvo šnekama apie sutelktų dalinių ir „spiečiaus“ taktikas – tai terminai, nusakantys itin greitą atskirų nedidelių karinių dalinių susitelkimą į bendrą formuotę, smūgį-pasalą priešui ir tokį pat greitą atsitraukimą išsiskirstant.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius