-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linas Jegelevičius: Pone R.Palaiti, bedarbiu jūs tikrai nebūsite!

Prieš didžiąsias praėjusių metų šventes buvęs vidaus reikalų ministras, Seimo rinkimus prapylęs ir jau tik popierinės Liberalų ir centro sąjungos atsakingasis sekretorius bei partijos pirmininko pavaduotojas (taigi, vis dar viešas asmuo) R.Palaitis viename interviu pasiguodė apie per dvyliką politikoje praleistų metų išvystytą nepasitikėjimo sindromą, pareiškė, kad traukiasi iš viešo gyvenimo ir politikos ir užsiminė turįs ketinimų grįžti į verslą.

Anot buvusio vidaus reikalų ministro, jei kas nors ką pasiūlys. Nekukliai užsiminė ir apie tai, ką galėtų veikti: „Stebiu biržas, finansines rinkas.“

Regis, užsimojo nušauti kelis zuikius. Pirmiausia pranešė, kad jis, su turtinga vadovo patirtimi galėtų arti verslo dirvonus (žinoma, pageidautina vadovo kėdė). Antra, paskelbė, kad žurnalistai šiukštu nesidomėtų jo praeitimi ir dabartimi – nerašytų, kaip galbūt bus išieškoma 120 tūkst. litų – tiek, kiek Vidaus reikalų ministerijai kainavo sumokėti buvusiam FNTT vadovui V.Gailiui už buvusio ministro R.Palaičio sprendimą jį atleisti.

Šiaip tai įdomu: nors ir nė vienos vietos Seime nelaimėjusios, bet vis tiek vis dar veikiančios partijos lyderių save skelbia „privačiu asmeniu“!

Palangai, ko gero, svarbiausia buvusio ministro žinia, kad jis pustosi padus ir dings iš politikos.  Vadinasi, ir iš vietinės – taip pat.

Ach, koks gracingas R.Palaičio žingsnis: pasitrauks iš politikos savanoriškai kaip kilnią politinę misiją atlikęs signataras.

Po katastrofiškai R. Palaičiui susiklosčiusių rinkimų į Seimą pajūryje, kurorto politikos sluoksniuose buvo kuždamasi, kad R.Palaičiui gelbėjimo ratą mes kurorto savivaldybės Tarybos liberalcentristai – „atlaisvins“ vietą savivaldybės Taryboje, palikdami jam vilčių nors vietos politikoje.

Buvo šnekama, kad ir pats R. Palaitis norėtų revanšo prieš koją jam pakišusį konservatorių P.Žeimį, kuriam beviltiškai pralaimėjo Pajūrio vienmandatinėje rinkimų apygardoje, ir TS-LKD Palangos skyriaus pirmininką, kurorto merą Š.Vaitkų.

Eksministro pareiškimas apie tai, kad „neis dirbti į politiką“ reiškia ne tik jo asmeninę kapituliaciją, bet ir labai liūdną baigtį jei ne visos šalies, tai kurorto liberalcentristams tikrai. R.Palaičio žodžiai turėtų reikšti:  liberalcentristų dienos suskaičiuotos, todėl jis nebus jų gelbėjimosi ratu.

R.Palaitis – įžvalgus: Liberalų ir centro sąjunga – jau praeitis, todėl gerovės reikia ieškoti kitur. Bet manyti, kad R.Palaičiui, net ir nuėjus, tarkim, kepti bandelių, jo įtaka staiga išgaruos, būtų daugiau nei naivu.

Paranoja kaip apsėdimas – sveikatos sutrikimas, bet VRM buvęs aukštas pareigūnas šių eilučių autoriui neoficialiai tvirtino, kad dėl palyginti nedidelės kadrų kaitos ministerijoje, buvusių jos vadovų ryšiai su departamentų vadovais ar buvusiais kitais pavaldiniais aktyvūs lieka apie dešimt metų.

Tad ar neužteks tik draugiškai patapšnoti per  kurio nors operatyvine veikla užsiimančio departamento vado petį, kad rytoj būtų pasiklausoma kieno nors pokalbių, įsilaužta į pašto dėžutę?

Ugnį dėl politikų ir žinybų vadovų pasiklausymo iškart po Naujųjų pirmiausia pakurstė naujasis Seimo Antikorupcijos komiteto pirmininkasV.Gailius. Prieš tai jis buvo minėjęs, kad šalyje pasiklausoma apie 30 000 žmonių. 

Puse lūpų per Seimo rinkimus ir po jų Pajūrio rinkimų apygardoje (į ją įeina  Palanga) kampanijos dalyviai, ir ne tik, puse lūpų vis užsimindavo, kad jų pokalbių buvo ir yra pasiklausoma.

Ugnį dėl politikų ir žinybų vadovų pasiklausymo iškart po Naujųjų pirmiausia pakurstė naujasis Seimo Antikorupcijos komiteto pirmininkas, buvęs FNTT vadovas V.Gailius. Spaudoje prieš tai jis buvo minėjęs, kad šalyje pasiklausoma apie 30 000 žmonių. Gal tikslesnį skaičių galėtų nurodyti buvęs ministras R.Palaitis?

R.Palaičio „tėvonijoje“ Palangoje, pasiklausymo ir sekimo dalykai jau seniai ne vienam savivaldybės administracijos ir Tarybos vadovui įvarė paranoją.

Kai kurorte būgštaujama dėl pokalbių privatumo, kažkodėl pirmiausia baksnojama į buvusį ministrą, į kurio Seimo rinkimų štabo Palangoje atidarymą buvo atvykęs vieno Vidaus reikalų ministerijos departamento vadovas – malonus akiniuotis su didelėmis galiomis. Tik kažkaip praslydo pro spaudos radarus, kad R.Palaitis yra jo vaiko krikštatėvis.

Ir nors po Naujųjų metų įsigaliojusio Kriminalinės žvalgybos įstatymo, pakeitusio iki šiol galiojusį Operatyvinės veiklos įstatymą, kurio kūrėjai tikina, jog jis užtikrins didesnę žmogaus teisių apsaugą, didins didesnę prokurorų ir teismų kontrolę, kas gali būti tikras, kad pasiklausyti vietos mero ar kurios nors žinybos vadovo pokalbio kartais nepakaks buvusio ministro skambučio?

Turint galvoje R.Palaičio turtingą darbo praeitį ir ryšius, neabejoju, kad buvusiam ministrui be darbo ilgai sėdėti neteks.

Net ir palikus į politikos užribį nustumtos Liberalų ir centro sąjungos pirmininko pavaduotojo ir partijos atsakingojo sekretoriaus kėdę. Mielas Raimundai, bedarbiu jūs tikrai nebūsite!

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius