-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 25

Mantas Dubauskas. Kaip malti liežuviu ir daryti įtaką žmonėms

Privačiame versle konkretūs pažadai ir jų tesėjimas kuria pasitikėjimą. O pasitikėjimas padeda sukurti gerą reputaciją. Politikoje viskas kitaip. Realūs pažadai menkai teatkreipia žmonių dėmesį. Nerealūs glosto rinkėjų ausis, bet yra rizikingi – pridalijus jų, reikia galvoti, kas bus kaltas dėl pažadų nevykdymo. Todėl saugiausias variantas – kalbėti rinkėjų širdis virpinančiais, bet nieko gero (ir nieko blogo) nežadančiais sakiniais.
Mantas Dubauskas
Mantas Dubauskas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Gera reputacija reikalinga ir verslininkams, ir politikams. Nes ji lengvai konvertuojama arba į didesnį pelną, arba į aukštesnį postą. Tiesa, reputacija užsitarnaujama skirtingais būdais. Versle ji reiškia gebėjimą pateisinti žmonių ateities lūkesčius, pagrįstus praeitimi. Kitaip tariant, jūs žinote, kad statybininkas Rapolas (vardas pakeistas, tikrasis vardas redakcijai yra žinomas) iki šiol 20 metų visada baigdavo darbus sutartu laiku. Todėl galite drąsiai planuoti įkurtuves per Kalėdas, jei Rapolas žada suremontuoti jūsų butą iki gruodžio 20 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius