-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 03

Mantas Dubauskas: Koks tu Seimo narys, jei kišenės neprigrūstos saldainių?

Dovanos – nuolatinės mūsų gyvenimo palydovės. Atvykusius į šią ašarų pakalnę mus pasitinka su barškučiais, o į geresnį pasaulį išlydi su vainikais. Tarp barškučių ir vainikų įsiterpę tūkstančiai gimtadienio, krikštynų, kalėdinių, velykinių, pirmosios komunijos, mokyklos baigimo, Valentino dienos, vestuvinių, įkurtuvių, vestuvių metinių, pasiekimų darbe, profesinių švenčių, protokolinių, verslo dovanų. Dovanos mūsuose turi tokias gilias tradicijas, kad dažnas nepatogiai jaučiasi, į svečius tuščiomis eidamas. Ir visai nesvarbu, ar tu autobusą vairuoji, ar įstatymus Seime priiminėji.
Mantas Dubauskas
Mantas Dubauskas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Tam, kad Valiui Ąžuolui ar bet kuriam kitam Seimo nariui netektų raudonuoti tuščiomis pas rinkėjus atvažiavus, Seimo kanceliarija sandėlyje turi per 200 rūšių įvairiausių dovanų.

Toks sandėlis buvo mano svajonė gūdžiais 90-aisiais, kai kasmet po kokius septynis kartus tekdavo pasukti galvą, kuo pradžiuginti draugą gimtadienio proga.

15min koliažas/Seimo sandėlio prekės
15min koliažas/Seimo sandėlio prekės

Priminsiu, kad tuo metu parduotuvėse lengviausia buvo gauti nebent acto arba druskos. Dar kartais būdavo kartono skonio bandelių. Be to, kanceliarines išlaidas dažniausiai sudarė už priduotą tuščią tarą gautos kapeikos.

Tačiau net ir tokiomis sąlygomis norėdavosi padovanoti ką nors originalaus. Tad nenuostabu, kad Kauno Aukštųjų Šančių dovanų rinkoje sukosi kankorėžio formos žvakės arba širdies formos vazos saldainiams.

Kai būdamas dešimties pats gauni žvakę arba pamatai vazą iš tavęs gavusio klasioko veidą, pradedi suprasti, kad dovana – ne šiaip bet koks daiktas, už kurį vakaro pabaigoje gauni gabalėlį torto. Dovana yra žinutė jos gavėjui nuo dovanotojo.

Kokią žinutę rinkėjams nunešė V. Ąžuolas, per kadenciją išdalijęs jiems daugiau nei 600 šokoladinių saldainių rinkinių, per 500 kavos pakuočių ir dar keliolika sieninių laikrodžių?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius