-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 02

Marijus Gailius: Pasidavimas Palestinai

Tikrosios mūsų biografijos – tai ribinių patirčių suvestinė. Asmeniniame gyvenime išgyvename skausmingus paauglystės įvykius, vėliau priimame sudėtingus moralinius sprendimus ir patiriame netekčių smūgius. Bendruomeniniame lygmenyje mano karta patyrė tris ribines patirtis – rugsėjo 11-ąją, vasario 24-ąją ir dabar – spalio 7-ąją.
Marijus Gailius
Marijus Gailius / 15min montažas

Pats dar atsimenu ir Sausio 13-ąją, tačiau nuo mūšio išgyvenimų savo mažametį tada apsaugojo tėvai. Mūsų kartos savivoką keičiantis 2022 m. karas ir 2023 m. karas persidengia ir tampa vienu skausmingu gumulu, kuris trupina tikėjimą žmoniškumu ir sukelia netikrumą dėl ateities.

Todėl taip svarbu atpažinti, kokį regimas žiaurumas ir kančia sukelia mūsų, kuriems fiziškai nekyla terorizmo ar apšaudymo grėsmė, moralinį atsaką. Tenka sau pačiam pripažinti, kad asmeninis moralinis atsakas buvo skausmingas lyg patyrus akiplėšišką neteisybę ar draugo išdavystę.

Vidinė tiesa tokia: Artimųjų Rytų kare vieną pusę pasirinkusi politinė kairė seniai nebuvo tokia atgrasi. Pelnytai žlugus komunizmui prieš tris dešimtmečius, stebime dar vieną progresyviosios kairės mutaciją, kuri, mano supratimu, yra tokia pati moraliai iškreipta, pakrikusi ir neatsakinga kaip nelemta marksistinės revoliucijos idėja prieš šimtmetį.

Ir taip sako ne bet kas, o tas, kuris save laiko kairiuoju liberalu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius