-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mažvydas Karalius: Nebijau

Jei dabar susikraučiau lagaminus – galėčiau vaidinti, kad būčiau ramus. Patraukčiau kur nors skinti apelsinų, o gal svajočiau, kad kur nors Panamoje atidarysiu savo barą ir laimingas bendrausiu su klientais: dalysiu kubietiškus cigarus ir pilstysiu kokteilius turistams. Išties tai vilioja – nuosavas verslas, egzotiška šalis, kurioje greičiausiai išvengčiau ne tik plikti padedančių šildymo kainų, bet ir nuolatinių Rusijos provokacijų.
Mažvydas Karalius
Mažvydas Karalius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tenka pripažinti, kad, esant įtemptai situacijai Kryme ir Ukrainoje, ne man vienam kilo mintis apie tai, kad vertėtų pradėti ieškoti didelio lagamino, į kurį tilptų ne tik vaikystės nuotraukos, keli drabužiai, bet dar ir šeimos nariai ir giminės. Na, lagaminas turėtų būti maždaug tokio dydžio kaip kapo duobė, į kurią tilptų visi daugiabučio namo gyventojai – maždaug tiek žmonių norėčiau pasiimti su savimi.

Bet neturiu nei tokio didelio lagamino, nei dar nemačiau, kur galėčiau tokį įsigyti. Mačiau tik daug baimės akių, kurios tokio lagamino žvalgosi.

Man – 26-eri. Neturiu nuosavo būsto. Neturiu ir verslo. Turiu tik šeimą, bet aš nebijau. Nebijau ir jei reikės – ginsiu savo šalį, tikėjimą geresniu rytojumi, laisvę prieš bet kokį Rusijos lokį.

Man – 26-eri. Neturiu nuosavo būsto. Neturiu ir verslo. Turiu tik šeimą, bet aš nebijau. Nebijau ir jei reikės – ginsiu savo šalį, tikėjimą geresniu rytojumi, laisvę prieš bet kokį Rusijos lokį.

Esu dėkingas visiems, kurie kovojo už Lietuvos laisvę visus 1005 metus, nuo pat pirmo Lietuvos paminėjimo. Esu jiems skolingas už tai, kad mes šiandien esame laisvi.

Paklauskite savo senelių ir tėvų ir tuomet pagalvokite – jie to neturėjo, ką turime mes – naujieji Lietuvos vaikai. Mes galime laisvai keliauti, galime mokytis, reikšti savo nuomonę, dirbti ir pirkti tai, ką norime. Galime daryti tai, ko tik užsigeidžiame, nes esame laisvi.

Kreipiuosi į mano amžiaus kartą – juk mes ir kuriame Lietuvą! Mes esame atsakingi už tai, kas vyksta mūsų šalyje, kokie mes būsime ir kaip mūsų šalis atrodys rytoj. Kartais į valdžią išrenkame ne tuos, kuriuos reikėtų ar norėtumėm, tačiau esame jauna šalis – mes mokomės. Mokomės išgyventi, mokomės augti ir tobulėti. Mokomės būti laisvi ir tai paversti savo pranašumu.

Socialiniame tinkle „Facebook“ jau rašiau, kad ne vieta Lietuvoje tiems, kurie burnodami keikia Lietuvą, peikia mūsų politiką (kad ir kokia ji dažnai absurdiška būna), tačiau nusisukę per petį plekšnoja B.Bradauskui, A.Paleckiui, R.Paksui, V.Uspaskichui, L.Graužinienei ir dar gina P.Gražulį.

Ne vieta čia ir tiems, kurie išsigandę Rusijos lokio pradeda ieškoti didelio lagamino ir yra pasiruošę pirmu reisu išskristi kuo toliau nuo Lietuvos. Kad ir į Panamą.

Jei taip manote – išvykite, traukite kuo toliau iš čia. Tik prašau – išsivežkite ne tik minėtus klounus, bet nupirkit bilietą ir ponui V.Kaikariui (kur nors į rytų pusę, kas jam labai patiktų).

Turėkit pagarbos ir atsakomybės jausmą ne tik kaimynui, bet ir šaliai, kurioje gimėte, augote, gyvenate, ir, labai tikiuosi, kurios laisve tikite.

Esame stiprūs tiek, kiek tokie norime būti. Galime bet kada be kovos pasiduoti, tačiau to nereikia – mūsų juk niekas neokupuoja. O jei taip ir nutiktų – mes atsilaikysime. Ne kartą tai buvo, patirties turime ir šį kartą esame ne vieni.

Jūsų laisvė rinktis – laikas labai palankus. Galite pasitraukti dar net neprasidėjus (o gal niekas ir neprasidės?!) svarbiausiems mūsų valstybei įvykiams. Arba galite likti čia, kartu su tais, kurie myli ir tiki mūsų valstybės ateitimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius