Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Modestas Krukauskas: Iškrypėliška „Žalgirio“ biudžeto pasiutpolkė suprantama tik pačiam Vladimirui Romanovui

Nedėkinga situacija Kauno „Žalgirio“ komandoje greitai gali tapti pajuokos objektu tarp bent šiek tiek matematikoje susigaudančių krepšinio aistruolių. Atrodo, kad buvusio ar vis dar esamo žalgiriečių ekipos vadovo Vladimiro Romanovo sugebėjimai visur matyti tik iškrypėlius ir jo kilnaus darbo kenkėjus užtemdė net ir elementarius pastarojo bankinius įgūdžius.

Kitaip nepavadinsi jo deklaruojamą Kauno klubo pinigų pasiutpolkę – tai jis skolingas ekipai 25 mln. litų, tai komandos algoms kas mėnesį reikia tik po 1,5 mln., o jis perveda 6,9 mln. litų...

Bet viskas iš eilės... Per savaitę skandalingiausias šalies bankininkas V.Romanovas tiek „priskaldė“ „Žalgirio“ klubo matematinių „malkų“ ir biudžetinių rebusų, kad užtektų galvas susukti kelių bankrutuojančių krepšinio komandų sirgaliams.

Per savaitę skandalingiausias šalies bankininkas V.Romanovas tiek „priskaldė“ „Žalgirio“ klubo matematinių „malkų“ ir biudžetinių rebusų, kad užtektų galvas susukti kelių bankrutuojančių krepšinio komandų sirgaliams.

Žinoma, lengva mėtytis garsiais pareiškimais apie skolas ir įvardinti pinigų sumas, kai visi skaičiai yra „pavieniai“ – pasakiau, lyg kirviu nukirtau, o jūs spėliokite...

„Skolingas žaidėjams 25 mln. litų“, – Kauno savivaldybėje drėbtelėjo V.Romanovas ir visa šalies žiniasklaida gaudė iš pasitenkinimo dėl pateiktų konkrečių skaičiukų.

„Gaila, bet šiandien buvo padarytas pinigų pavedimas „Žalgirio“ klubui. Galvoju, jie pasieks „Žalgirio“ sąskaitą“, – antradienį leptelėjo po banko uždarymo V.Romanovas, o „Žalgirio“ ekipos direktorius Vitoldas Masalskis pridėjo – „įstrigo“ ekipos algoms skirti 3 milijonai litų.

Ir mes tikime, ką iš savo tribūnų šaukia šie garbingi žmonės – juk jie žino, ką sako. Tačiau kuo toliau – tuo labiau panašu, kad tai tik iš lubų traukti skaičiai ir skandalingais pasisakymais teršiamas žiniasklaidos eteris V.Romanovui bei jo pagalbininkams tampa jau manija...

Juk sudėjus visus tuos „iš lubų“ imamus milijonus darosi tikrai liūdna. O gal – liūdnai juokinga...

Pats V.Romanovas gruodžio mėnesį „Kauno dienai“ pareiškė: „Šį sezoną suplanuotas klubo biudžetas – 36,6 mln. litų. Iš jų pajamas už bilietų pardavimą sudaro tik 5 mln. litų. Mano pajėgumai – 10–15 mln. litų. Jeigu mes nesurinksime iš fanų papildomai mažiausiai 10 mln. litų, mes nesugebėsime konkuruoti Eurolygoje.“

Ir dar pridėjo – tris sezonus jau išlaiko ekipą ir bėdų su skolomis žaidėjams nėra. Manykime, bent jau nebuvo iki šio sezono...

Tai iš kur ta 25 mln. litų skola krepšininkams už šį sezoną?

„Vakar buvo pervesti pinigai į „Žalgirio“ sąskaitą, tačiau tie pinigai dabar yra įšaldyti. Ten yra atlyginimai už du mėnesius, t.y. apie 3 mln. litų“, – viešai visiems šį trečiadienį pranešė V.Masalskis.

Žinoma, juokinga, kai jau vakare pats V.Romanovas putodamasis telefonu LNK televizijos laidai šaukė, kad jis pervedė krepšininkų algoms 1,5 mln. litų, kuriuos gavo už parduotą žmonos butą, ir dar pridėjo 2 mln. JAV dolerių. Paskaičiavus – gaunasi ne solidūs 3 milijonai, o nesuprantami 6,9 mln. litų. Bet tai smulkmena... Gal norėjo vyrams avansu pinigų duoti...

Bet grįžkime prie tų trijų milijonų... Svarbiausia, ką pasakė V.Masalskis – ekipos  algoms kas mėnesį reikia 1,5 mln. litų. Vadinasi, du mėnesiai – 3 mln., trys – 4,5 mln. ir taip toliau...

Taigi, žaidėjų algoms per sezoną „Žalgiris“ turi surinkti 15 mln. litų – juk sezonas vyksta dešimt mėnesių... Tad V.Romanovas ir gali duoti tiek pinigų – tuos pačius 15 milijonų... Tai kam „Žalgiriui“ būtinas 36 milijonų biudžetas?

Išlaikyti salės valytoją ar sargą? Galima sutikti, kelionės atima tam tikrą sumą pinigų, yra administracinės ekipos išlaidos, tačiau vargu ar per sezoną ekipa išleidžia daugiau kaip 3 milijonus. Kitą vertus, juk Kauno savivaldybė skyrė ekipai 2,9 mln. litų, o kaip pats V.Romanovas teigė, dar 5 mln. litų į kasą įkrenta iš parduotų bilietų.

Tad „Žalgiriui“ reikalingas biudžetas – „tik“ 23 mln. litų. Ir jis yra realus – bankininkas duoda savo pažadėtus 15 milijonus, iš bilietų surenkama 5 milijonai, o miestas skiria dar 3 milijonus.

Tai iš kur V.Romanovas ištraukė, kad jis žaidėjams skolingas 25 mln. litų? Gal praėjusį sezoną „Žalgirio“ vyrai žaidė už dyką ir tik dabar nutarė atsiimti skolą. Gal mes to nežinojome, ar netyčia praleidome pro ausis tą vieną pasisakymą apie krepšininkų algas, vis pastebėdami šimtus pasisakymų apie iškrypėlius konkurentus.

Dar juokingiau skambėjo V.Romanovui prieštaraujantys Vitoldas Masalskio žodžiai apie skolas žaidėjams: šią savaitę radijo eteryje ekipos direktorius pasakė, kad įsiskolinimas siekia ne 25 milijonus, tik apie 5 mln. litų. Nesusikalbėjo vyrai – paėmė iš lubų skirtingus skaičius. Bet juk ne kartu kalbėjo – vienas vieną dieną, kitas – kitą... Žiūrėk, niekas nepastebės.

Galimas, žinoma, ir kitas scenarijus: V.Masalskis kažkam skolingas 5 mln. litų, o V.Romanovas – 25 milijonus? Tik ar apie „Žalgirio“ krepšininkus jie kalbėjo?

Kaip bebūtų, greitu laiku, manau, dar išgirsime kokių nors „Žalgirio“ biudžeto pasiutpolkes skaičių. Ir jie toliau bus iš lubų – juk Lietuvoje dažnai nesąmonės yra priimamos kaip neginčytina tiesa. Ypač pastaruoju metu...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius