Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paulius Gritėnas: 10 dalykų, už kuriuos turime padėkoti Vladimirui Putinui

Vladimiras Putinas nėra geras žmogus. Per pastaruosius metus jo vardas sveiko proto žmonių lūpose tapo keiksmažodžiu. Jo draugijos atsisakė save ir tarptautinę teisę gerbiantys Vakarų valstybių vadovai.
Paulius Gritėnas
Paulius Gritėnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vladimiras Putinas teisina diktatoriaus Josifo Stalino nusikaltimus ir aiškina, kad Molotovo-Ribbentropo paktas buvo reikalingas taikos užtikrinimui. Rusijos lyderio mintis bando nuspėti šimtai specialistų, vadinančių save Kremliaus žinovais, o tūkstančiai komentatorių gina arba puola šį, kaip mes su kolega Dovydu Pancerovu įvardinome, geopolitikos čeburašką.

Pagailėkime gerbiamo Vladimiro Putino ir įvardinkime bent 10 priežasčių, už kurias turėtume padėkoti šiam Krymo okupacijos didvyriui ir karo Ukrainoje puoselėtojui.

1. Greitkelis į Vakarus. Nepaisant to, kad nepriklausomos Lietuvos politika neabejotinai buvo orientuota į Vakarus ir vakarietiškos valstybės kūrimą, bet nemažai kaimo juzių vis dar vilkosi iš paskos, vengdami pripažinti liberalios demokratijos privalumus ir puoselėdami gimtosios bakūžės filosofiją. Agresyvi Rusijos politika ir saugumo užtikrinimo būtinybė atvedė į protą net ir tautiškume užkonservuotus juzes. Lietuvos kryptis – demokratijos greitkeliu į Vakarus.

2. Atgaivinta Lietuvos užsienio politika. Po įstojimo į Europos Sąjungą ir NATO kai kurie ekspertai teigė, kad Lietuvos užsienio politikai trūksta ambicijų, o Lietuvos diplomatams rimtos veiklos. Pirmininkavimas Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai ir įvykiai Ukrainoje leido Lietuvai iššokti į pirmas gretas ir parodyti, kad turime puikių diplomatų ir galime daryti įtaką labai rimtų geopolitinių žaidimų lauke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius