Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raimundas Celencevičius: Tikroji Andriaus Kubiliaus draugija

Konservatoriai ir vėl nustebino. Šįkart – tikrą kataliką saviškį Panevėžio merą Vitalijų Satkevičių išmainę į korupcijos dumble besimurkdantį susispendavusį partijos vicepirmininką Vitą Matuzą.

Trečiadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitetas sustabdė Panevėžio mero V.Satkevičiaus narystę partijoje, nes šis neatsisakė vienoje vienmandatėje rinkimų apygardoje varžytis su korupcija įtariamu parlamentaru V.Matuzu. V.Matuzas įtariamas kyšininkavimu, dokumentų klastojimu, piktnaudžiavimu tarnyba, neteisėtu pelnymusi iš viešųjų pirkimų, net įstatymų pardavinėjimu, bet visa tai netrukdo konservatoriams remti šį kandidatą, kuris dėl akių suspendavo savo narystę partijoje.

Panevėžio mero V.Satkevičiaus narystė suspenduota dėl „įstatymo raidės“ – esą jis nesilaikė procedūrų keldamas savo kandidatūrą į Seimo rinkimus ir nepaisė partijos pozicijos. Apie šio sprendimo esmę – V.Satkevičiaus konkurenciją V.Matuzui – partijos pranešime nė žodžio.

Partiją galima suprasti – juk gėda rašyti, kad baudi niekuo neįtariamą partijos narį už tai, kad jis siekia palikti už Seimo borto korupcija įtariamą daug įtakingesnį partijos kolegą, kuris sėdi ir net dviratį mina paties partijos lyderio premjero Andriaus Kubiliaus dešinėje. To paties A.Kubiliaus, kuris pats įkalbinėjo V.Satkevičių nesivaržyti su V.Matuzu – jo dešiniąja ranka, įtariama pardavinėjus ne vogtas bulves, o įstatymus.

Ką po tokio viražo galima manyti apie valdančiąją partiją ir jos lyderį? Nekalčiausia mintis – nelabai protinga ir nelabai atsakinga partija tiesiog gina suklupusį saviškį. Nuodėmingesnė – V.Matuzas Seime ir Panevėžyje „dirbo“ ne tik savo, bet ir visos Tėvynės sąjungos naudai.

Konservatoriai šio baliklio demonstratyviai atsisakė ir nutarė į Seimo rinkimus eiti skleisdami korupcijos kvapelį.

O juk V.Satkevičius, iškėlęs savo kandidatūrą prieš V.Matuzą, galėjo tapti balikliu, kuris būtų išvalęs suteptą konservatorių mundurą. Moralios šio bažnyčios choro giedoriaus giesmės būtų užgožusios į partijos paramą, kaip paskutinį gelbėjimosi nuo belangės šiaudą, įsikibusio V.Matuzo kvykčiojimus apie politinių oponentų susidorojimą.

Tačiau konservatoriai šio baliklio demonstratyviai atsisakė ir nutarė į Seimo rinkimus eiti skleisdami korupcijos kvapelį. Kodėl? Ogi, pasirodo, V.Satkevičius sugebėjo pereiti kelią dar vienai dešiniajai A.Kubiliaus rankai – iškvailino patį energetikos ministrą Arvydą Sekmoką.

Konservatorių Vyriausybė, suokdama pasakas apie tai, kad dėl A.Sekmoko daromų šilumos ūkio reformų tuoj tuoj atpigs šiluma, nuolat pavyzdžiu rodė „Panevėžio energiją“, kuri, efektyviai valdoma savivaldybės, buvo laiku modernizuota, perėjo prie biokuro ir tiekia pigią šilumą.

Bet V.Satkevičius pačiam premjerui į akis išdrįso pasakyti, kad „Panevėžio energijos“ stebuklai dėl keistų A.Sekmoko sprendimų tuoj baigsis. Energetikos ministerija „Panevėžio energijai“ šiemet elektros supirkimo kvotą sumažino per pusę, o kitąmet siūlo tik ketvirtį buvusios kvotos. Pasak V.Satkevičiaus, po tokio sprendimo teks rinktis: arba drastiškai kelti šilumos kainas, arba šiuolaikišką modernią įmonę varyti į bankrotą.

Vos prieš ketverius metus už 130 mln. litų pastatyta ir pigią šilumą tiekusi Panevėžio termofikacinė elektrinė dar po trejų metų dėl nuostolių gali būti uždaryta arba dykai atiduota kad ir A.Kubiliaus bei A.Sekmoko viešai koneveikiamam „Icor“ koncernui, o gal kokia nors naujam favoritui.

A.Kubilius nebūtų A.Kubilius – Panevėžio mero argumentų neišgirdo – parodė jam duris. Ir liko už jų su A.Sekmoku ir V.Matuzu. Pavydėtina draugija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius