Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 05 /15:20

Raimundas Lopata: Būtų gerai, kad A.Butkevičius neišsisukinėdamas ir be epitetų atsakytų tik į vieną klausimą

Aš sutinku su premjeru, kad patvirtintoje sutartyje su "Gazprom" nieko nekalbama apie Stokholmo arbitražo reikalus. Ir kodėl ten turėtų būti kalbama?
Raimundas Lopata
Raimundas Lopata / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Tačiau norėčiau, kad A.Butkevičius neišsisukinėdamas ir be epitetų  atsakytų į klausimą, ar „Lietuvos dujos“ išsiuntė laišką „Gazprom“, kuriuo patvirtino, kad neturi pretenzijų šiai kompanijai dėl dujų tiekimo ir kainos iki 2013 m   sausio 1  dienos?  

Taip pat kaip dėl šio laiško turinio balsavo Vyriausybės atstovas? Kaip tai dera su ankstesniais A.Butkevičiaus Vyriausybės pareiškimais, kad dujų kaina nebus į nieką keičiama?

Energetikos ministras J.Neverovičius pripažino tai, ką aš norėjau pasakyti: kad atsisakymo laiškas egzistuoja, skiriasi tik interpretacijos.

Energetikos ministras J.Neverovičius pripažino tai, ką aš norėjau pasakyti: kad atsisakymo laiškas egzistuoja, skiriasi tik interpretacijos. Kai „Lietuvos dujos“ siekė pradėti arbitražą „Gazprom“, tai vertinau kaip rimtą paramą Vyriausybės arbitražui.  Bet pasirodo, pagal J.Neverovičių, tai tebuvo derybinė pozicija, ir suderinus kainą, tokios pretenzijos iš „Lietuvos dujų“ buvo atsisakyta.

Manau, kad tai buvo labai bloga derybinė pozicija, nes ji leis „Gazprom“ panaudoti laišką prieš Lietuvą tame pačiame Stokholmo arbitraže.

„Gazprom” iš pat pradžių buvo neteisus, tad jokiais būdais čia negalima buvo pažeisti principo. Manau, kad yra pažeisti valstybės interesai, viešasis interesas. Be to, buvo meluojama, kad niekas nebus i nieką keičiama. Atsitiko priešingai - iškeista buvo stipri valstybės pozicija. 

Slaptos derybos su Rusija, slepiant argumentus nuo Lietuvos žmonių, vargu ar gali būti sėkmingos.

„Gazprom” nuleido kainas dėl būsimo suskystintų dujų terminalo Klaipėdoje, o mes jiems už dyką dar padovanojome pretenzijos Stokholmo arbitraže atsisakymą. Čia neskaidru.

Todėl vis dėlto norėtųsi sužinoti ar premjeras A.Butkevičius davė įgaliojimus Vyriausybės atstovui „Lietuvos dujose“ balsuoti už tai, kad „Lietuvos dujos“ nebeturi pretenzijų „Gazprom“?

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius