-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 04

Ramūnas Vilpišauskas. Ko nesupranta kariuomenės vadas

Ne kartą Lietuvoje buvo atvejų, kai paaiškėjus prieštaringiems pareigūnų sprendimams, juos priėmusiųjų reakcija sukėlė daugiau diskusijų, nei jų sprendimai. Kariuomenės vado Valdemaro Rupšio atvejis yra vienas iš tokių, bet ne tik dėl priežasčių, kurias įvardina apžvalgininkai.
Ramūnas Vilpišauskas ir Valdemaras Rupšys
Ramūnas Vilpišauskas ir Valdemaras Rupšys / 15min montažas

Spalio 3 dieną turbūt svarbiausia dienos naujiena Lietuvoje tapo 15min paviešinta informacija, kad Lietuvos kariuomenės vadas V. Rupšys už jam priklausančius butpinigius nuomojosi būstą iš savo sūnaus.

Ši žinia būtų suprasta kaip kariuomenės vado klaida, kaip tai teisingai įvardino prezidentas Gitanas Nausėda. Jo elgesys būtų tinkamas, jei jis būtų tiesiog atsiprašęs už tai, kad buvo sudaryta interesų konflikto regimybė, kaip situaciją apibūdino krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Valdemaras Rupšys
Lukas Balandis / BNS nuotr./Valdemaras Rupšys

Taip būtų buvę, bet nebuvo, nes pats V.Rupšys smarkiai komplikavo situaciją. Savo reakcijomis jis suteikė pagrindo abejoti tuo, ar sugeba adekvačiai vertinti ne tik šią akivaizdžiai jam nemalonią situaciją, bet ir ar geba adekvačiai reaguoti į neigiamas emocijas keliančias aplinkybes ir tinkamai atlikti savo pareigas, jei iškiltų grėsmių nacionaliniam saugumui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius