Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramūnas Vilpišauskas: Kam skambino Angela Merkel

Po Angelos Merkel skambučių faktiniam, bet Vakarų nepripažįstamam Baltarusijos vadovui Aliaksandrui Lukašenkai, bei viešo Lietuvos prezidento ir užsienio reikalų ministro aiškinimosi, kas ir kada buvo informuotas apie šiuos pokalbius, galima konstatuoti porą dalykų. Lietuvos užsienio politikos formuotojams sunkiai sekasi koordinuotai valdyti migracijos krizę. O reikšminga geopolitine žaidėja pasaulyje siekianti tapti Europos Sąjunga (ES) sunkiai susitvarko su krizėmis savo kaimynystėje, ypač kai autoritariniai kaimynai tam naudoja migrantus.
Ramūnas Vilpišauskas
Ramūnas Vilpišauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Praėjusios savaitės pradžioje ES valstybių užsienio reikalų ministrai susirinko apsvarstyti penktojo sankcijų Baltarusijos pareigūnams ir organizacijoms paketo. Panašiu metu gynybos ministrai aptarė Europos išorės reikalų tarnybos parengtą ES strateginį kompasą. Juo siekiama stiprinti ES vaidmenį saugumo ir gynybos srityse tam, kad ji būtų geriau pasirengusi atremti įvairias grėsmes.

Atrodė, jog ES institucijos ir valstybės narės koordinuotai juda link naujų atsako į Baltarusijos režimo sukeltą krizę bei ES atsparumą stiprinančių sprendimų. Ir tada paaiškėjo, kad A.Merkel paskambino ponui A.Lukašenkai aptarti jo paties sukeltos krizės sprendimo būdų. Ir ne vieną, o du kartus. Kiek anksčiau A.Merkel ir Emmanuelis Macronas šios krizės reikalus aptarė ir su Rusijos vadovu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius