-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 11

Ramūnas Vilpišauskas: Ko tikėtis iš Seimo pavasario sesijos?

Kovo 10 d. prasidėjo Seimo pavasario sesija. Jos metu planuojama apsvarstyti kelis šimtus įstatymų projektų. Tačiau artėjančių rinkimų fone svarbiausias išbandymas Seimo nariams bus sutarimo dėl tvaraus didesnio gynybos finansavimo paieška.
Ramūnas Vilpišauskas
Ramūnas Vilpišauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Šiuo senų grėsmių ir naujų iššūkių pasaulyje turime veikti ir drąsiai, ir apdairiai“ pradėdama pavasario Seimo sesiją kalbėjo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Ir ji, ir premjerė Ingrida Šimonytė akcentavo tai, jog šioje sesijoje pagrindinis politikų dėmesys bus skiriamas nacionalinio saugumo, įskaitant ir ekonominį, energetinį, kibernetinį, informacinį ir pan. stiprinimui.

Suprantama, kad Europoje tęsiantis neišprovokuotam Rusijos karui, Seimo narių dėmesys skiriamas nacionalinio saugumo reikalams. Tačiau Seimo darbą ir jo narių drąsą bei apdairumą veikia ne tik geopolitinė aplinka, bet ir rinkimų kalendorius. Dar iki šios Seimo sesijos pabaigos įvyks prezidento ir Europos parlamento rinkimai, o rudenį ir Seimo rinkimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius