Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 22

Ramūnas Vilpišauskas: Pirmalaikiai Seimo rinkimai – mes „už“, bet jų nebus

Po Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumo siūlymo inicijuoti pirmalaikius Seimo rinkimus daugelio opozicinių partijų vadovai sureagavo, kad idėją palaikytų, bet balsų jai paremti neužteks. Kaip ši iniciatyva besibaigtų, rinkimų kampanija Lietuvoje prasidėjo. Ir ne tik Seimo rinkimų.
Ramūnas Vilpišauskas, Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / BNS nuotr./15min koliažas

Daugiau apie galimus pirmalaikius Seimo rinkimus

Kai gegužės 19 d. TS-LKD vadovas Gabrielius Landsbergis viešai prakalbo, kad šauks partijos prezidiumą dėl pirmalaikių Seimo rinkimų ir Vyriausybės atsistatydinimo, daugelis opozicijos atstovų sureagavo į tai kaip į blefą.

TS-LKD prezidiumas iš tiesų paskelbė, kad siūlys pirmalaikius Seimo rinkimus. Visų pagrindinių opozicinių partijų vadovai viešai kartojo tą patį – jog jų frakcija balsuotų už tokį siūlymą, tačiau ne vienas pridėjo, kad Seime tam balsų neužteks.

Reikėtų pastebėti, kad sudėjus taip kalbėjusių trijų opozicinių partijų – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ ir socialdemokratų – turimas vietas Seime susidaro 47 balsai. Kartu su pirmalaikių rinkimų iniciatorės TS-LKD turimais 50 balsų tai jau būtų 97 balsai – daugiau nei reikia pirmalaikiams rinkimams paskelbti (85).

Tad kyla klausimas, kodėl opozicijos atstovai teigia, kad ši iniciatyva bus nerezultatyvi? Galimi du atsakymai – arba jie mano, kad TS-LKD blefuoja, arba blefuoja jie patys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius