Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimvydas Valatka: Cirkas be pinigo

Kandidatė į ministrus moteris pas Ją išbuvo 10 minučių. Kandidatė moteris, tik iš tos partijos, kuri be teisės į ministrus, – 35. Kandidatas vyras – vos penkias. Ir laikė anglų kalbos egzaminą. Kandidatėms moterims valstybinio anglų kalbos egzamino laikyti nereikėjo.

Na, ir kaip? Kaip „Dviračio šou“, tik to su kirviu nebuvo (keiksmažodžiai praleisti). Ar bent kavos pasiūlė? Pasiūlė, bet nespėjau nė prie lūpų pakelti – laikas baigėsi.

Tai kažką reiškia. Tik ką? Ar tas, kuris trumpai – nurašytas? O gal nurašyta ta, kuri ilgai? Gerai, kad neklausinėjo angliškai, ar ne? Pravarys tik vyrus, kurie Jai – nelabai?

Laužo galvas TV laidų vedėjai, apžvalgininkai. Svarsto jaunas ir senas. Įsijautėme. Tarsi taip ir turėtų būti.

Vieni „už“ anglų, kiti – „prieš“. Tokių – nyki mažuma. Yra ir be nuomonės. Ambasadorius iš Briuselio duoda interviu: „Yes, English – privaloma!“ Žiniasklaida paskelbia. Masiškai. Kaip Dievo žodį. Tik keli netikėliai sušnypščia: „Pataikūnas!“ Čia apie ambasadorių.

Vienas suktai pakišinėja, antras teikia, trečia mokytoja dirba.

Taip vyksta atranka. Ne į „Mis Lietuva 2013“. Į europinės valstybės Vyriausybę. Šalies, kuri po pusmečio pirmininkaus ES.

Valstybės skola pamiršta. Spjaut į minus 50 mlrd. Lt. Atominę tik estas Raudondvaryje bemini. „Sodra“ nuskęs ar ne, PVM didės ar mažės, – koks skirtumas. Nebereikia niekam nė 1509 Lt minimalios algos. Liko tik vienas klausimas – sukirs docentė tuos šmikius iš anglų ar ne? Gyvybė arba mirtis.

Tas, dėl kurio Ji visą tą košę ir užvirė, iškart sumojo, kad tai jo stichija. Maišyti piktų miltų košę. Kad Lietuvai būtų blogiau. Jei patys lytūviai nori, kad iš jų būtų juokiamasi, visada prašom, jis su malonumu.

Ji atmetinės Darbo partijos kandidatus? Jis Jai – kandidatą konservatorių.

Kol jo pamalonintas konservatorius (iš kur tokių konservatoriai ir randa) seka pasaką apie bemieges naktis prieš išduodant konservatorius ir ašarojančias ūkininkų akis, kniazius žvengia lyg geležėlę radęs. Eksperimentas pavyko!

A.Kubilius turėjo artistą R.Vilkaitį, tai gal tiks ir J.Gaižauskas? Nytynka? Yra etiketo ir meilės  specas, etiškiausios pasaulyje televizijos šokių konkurso teisėjas G.Drukteinis. Su keliaraiščiais.

Kuris neturi „jokių sentimentų šiai valstybei kaipo Lietuvai“. Kuris išvažiuotų iš jos „nė nemirktelėjęs“, nes, kaip ir V.Uspaskichas ar net pati Ji, „netempia paskui save tos praeities: bočių kapų, kažkokio sušaudymo ar korimo“.

Vienas suktai pakišinėja, antras teikia, trečia mokytoja dirba. Musė maišė, musė maišė, uodas vandens nešė, o ši trečia ožkytėlė miltus nusijojo.

Ir niekam jau nebesvarbu, kad Jos užsispyrimas neleisti „darbiečių“ į ministrus jų patronui buvo lyg medus širšei. Ką domina dabar tai, kad Darbo partija tiesiog neturi tinkamų žmonių valdyti valstybę?

Kai į areną išeina klounai, bet koks bandymas iškelti rimtą problemą baigiasi tik dar viena ilgai trunkančia nevalingo juoko su trykštančiomis iš akių ašaromis banga.

Žodžiu, cirkas be pinigo.

Negalima tvirtai teigti, kad V.Uspaskichui to tik ir reikėjo, bet jis tikrai ne prieš. Taigi nors A.Valinsko klounai ką tik masiškai paliko Seimą, cirko dvasia liko.

Ne tik liko. Nepaisant gelžbetoninio Jos susireikšminimo, tiksliau, kaip tik dėl jo, iš Seimo cirko dvasia prasismelkė ir į prezidentūrą. Skambutis. Pamoka prasideda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius