Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimvydas Valatka: Įtarumo spąstai

Opozicija sužinojo. Apie Seimo pirmininkės sūnų ir jo pinigus „Snore“. Seimo pirmininkė nieko nežinojo. Nei apie „Snorą“, nei apie sūnaus pinigus. Tik iš spaudos. Jau gera savaitė kaip Seimo pirmininkė rankas grąžo – ir prokurorų pagalbos prašo, ir į visas puses teisinasi.
 

Opozicija akis Seimo pirmininkei kabina. Nemeluokite, grūmoja V. Mazuronis. Ir tų pačių prokurorų pagalbos prašo. Tamstos motina irgi indėlių „Snore“ turėjo, žiebia V. Mazuroniui atgal Seimo pirmininkė.

Seimo pirmininkės sūnus neigia gandus. Kad jo įmonė „Novotersa“ galėjo pasinaudoti informacija apie numatomą „Snoro“ uždarymą. Aš ne kvailys, populiariai aiškina mums G.Degutis. Bet čia pat priduria, kad prieš pat nacionalizavimą pinigų „Snore“ esančioje „Novotersos“ sąskaitoje net padaugėjo.

Faktai leidžia įtarti, kad „Novotersa“ paskutinėmis valandomis iki  „Snoro“ išjungimo galėjo padaryti 646 tūkst. litų pavedimą į „Snoro“ sąskaitą ir padengti dalį įmonės turėto kredito, o visa beveik pusės pinigų išgelbėjimo operacija buvo baigta tik sausio 6 dieną, dėsto mums televizorius. Remiasi turimais dokumentais.

Ir užvirė piktų miltų košė. Kaip ten sovietų senovėje sakydavo? Kažkas iš tikrųjų ten buvo: ar tai jis pavogė, ar tai iš jo pavogė. Ir įprastas jau tautinis komentaras: a, visi jie ten tame Seime vagys.

Ar motina, tegu ji ir Seimo pirmininkė, atsako už suaugusį sūnų? Ar Seimo narys atsako už motinos indėlius? Net draugas J.Stalinas, milijonais siųsdamas žmones ant ešafoto, sakydavo, kad vaikai už tėvus neatsako. Tikrovėje atsakydavo – ir dar kaip. Bet Lietuva jau 22 metai – laisva šalis.

Tai, kad dabar kaip muselė į išrūgas įkrito I.Degutienė, rodo, kokia įtarumo koncentracija pasiekta.

Kam tai rūpi. Įtarumo dujos iš mūsų oro baigia išstumti paskutines deguonies molekules. Kiekvienas pasakys: čia viską valdo nematoma, plaukuota blogiečių letena. Valstybininkai, oligarchai, pedofilai, gydytojai, teisėjų klanas ar Konstitucinis Teismas – kiekvienas pilietis, įskaitant tautos patriarchą V. Landsbergį, čia turi savo sielos fantomą.

Tai, kad dabar kaip muselė į išrūgas įkrito I.Degutienė, rodo, kokia įtarumo koncentracija pasiekta. I.Degutienė buvo politikė, prie kurios iki šiol nelipo nešvarūs dalykai. Bet Seimo pirmininkė pati tą atmosferą sąžiningai nuodijo. Apskritai įtarumas yra konservatorių išradimas. Kuris – neslėpkime – patiko ir jų oponentams. 

Ar konservatoriai nemano, kad peržengta riba ir laikas būtų liautis? Kur ten. „Snoro“ bankroto procedūrą bando paveikti su buvusiais banko akcininkais susiję asmenys ir stambių banko kreditorių grupė, rėžia iš tribūnos A.Kubilius. Naujas visagalės plaukuotos rankos mutantas. Tikėkite.

Mat šunes, akcininkus – jie blogiečiai dar iki teismo. Bet, premjere, kuo jums nusikalto įmonė, kurios 15 mln. litų, nuo kurių sąžiningai sumokėti mokesčiai, dingo „Snoro“ griuvėsiuose? Ar ta įmonė turėtų pakviesti I.Šimonytę ir V.Vasiliauską polką su ragučiais šokti iš laimės, kad prarado savo pinigus? Ar vis dėlto teisėtomis priemonėmis ginti savo interesą yra teisinės valstybės privalumas, o ne trūkumas? 

Niekas A.Kubiliui neuždavė tokio klausimo. Kelios dešimtys diktofonais ginkluotų reporterių tik pritariamai sulinksėjo galvelėmis. Tarsi taip ir turėtų būti. Jau visi mes – įtarumo priklausomybės spąstuose?

Šis straipsnis buvo spausdintas savaitraštyje „15min“, visą savaitraštį rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius