-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimvydas Valatka: Rublinių litų tvanas

Užliūliavusi kritikus, nekreipiančius dėmesio į tarsi atsainiai A.Butkevičiaus rengiamą progresinį mokesčių perversmą, Raudonosios rožės partija tyliai švitriniu popieriumi galanda sau nagus. Retėjančių mokesčių mokėtojų kraujui vėl nuleisti.

Bet socialistai nebūtų socialistai, jei, rengdami ataką prieš šiaip ne taip naktinį mokesčių perversmą išgyvenusią buržuaziją, nepaleistų propagandinių dūmų uždangos.

Konservatoriai itin jautriai reagavo į V.Andriukaičio paleistus dūmus, kai sveikatos ministras  išsiuntinėjo aplinkraštį, kuriame nurodė daktarams išnagrinėti jį liaupsinantį straipsnį. O juk tai tėra viršūnėlės. Kaip šauniajam kareiviui Šveikui sakydavo leitenantas Dubas, jūs dar nepažįstate manęs iš blogosios pusės.

Ir štai, kol vieni pareigūnai aiškina tautai, kaip atrodys dviejų pakopų pensijų sistemos reforma, socialistas A.Sysas rėžė, kad jos nebus. Su visais visada sutinkantis, mažojo Jono šypsenėlę nutaisęs A.Butkevičius pritarė. Ką daryti būsimiems pensininkams?

Valdžia jumis pasirūpins! Kas jumis pasirūpins po to, kai Raudonosios rožės partija atsidurs istorijos šiukšlyne?

Jei prieš pora dienų matėte televizijų rodytus senjorų gvardijos vaizdus prie buvusių Ūkio banko skyrių, šio klausimo žmonės paprastai neužduoda. Nudega, parėkauja ir apsisukę daro tą patį.

Kodėl laikėte indėlį Ūkio banke? Dukra sakė, kad labai geras bankas – moka 4 proc. palūkanų. Kur nešite atgautus pinigus? Į Medicinos banką. O kur laikėte iki Ūkio? „Snore“ laikiau.

Be komentarų? Kita vertus, komentarai vis dėlto prašosi. Kaip senjoras, kurio pensija lygi 500 Lt ir kuris už šilumą sausį mokėjo 900 Lt, įsigudrino pasidėti 5000 Lt indėlį banke?

Visi variantai – antgamtiniai, tik vienas – lietuviškas: mediniai rubliai. Raudonosios rožės ir V.Landsbergio partijų bendrai pagaminta burtų lazdele stebuklingai paversti laisvai konvertuojamais litais, jie nugulė „Snore“, kur, oficialiai vasiliauskiškai kalbant, dingo. Tačiau Valstybės mesijas – tik už 4 mlrd. Lt – antrą kartą prikėlė juos iš numirusių.

Antrą kartą prisikėlę iš numirusiųjų pinigai lozoriai nuėjo į Ūkio banką. Kur po 14 mėnesių numirė trečią kartą. Bet ir vėl įvyko stebuklas: 50 mlrd. Lt skolingas Valstybės mesijas pasiskolino dar milijardą ir trečią kartą prikėlė rublinius litus iš numirusių.

Mirti baisu. Bet mirti trečią, o gal ir ketvirtą kartą? Ir dar priversti už tai mokėti visus gyvuosius? Ot čia tai sadizmas.

Tai kiek mums kainavo ir kiek dar kainuos rubliniai indėliai, kuriems prikelti nepakako net už telekomą ir „Mažeikių naftą“ gautų pinigų, jei jie pražuvo dar po du kartus – 6 ar 8, o gal 10 mlrd. Lt?
Rubliniai indėliai – kaip zombiai: prašo kraujo dar ir dar. Liejasi mūsų prakaitas – rublinių litų klanu teka. O jei taip valstybė, kaip siūlo A.Syso keikiama Čikagos ekonomistų mokykla, tuos pora milijardų, gautų už telekomą ir naftos gamyklą, būtų padėjusi į privačius pensijų fondus? Kiekvienam būsimam pensininkui – po gerą gabalą. Kokią pensiją dabar jie gautų?

Valstybė ne šiaip užlipo ant grėblio. Ji ant jo šokinėja, kaskart įsitaisydama po gumbą. Ką daro Raudonosios rožės partija? Ima kaip pasiutusi trypti. Ant to paties grėblio. Reikėtų jau gal daktarams įsikišti. Bet negali daktarai. Konspektuoja V.Andriukaitį liaupsinantį straipsnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius