Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SEB banko analitikė Vilija Tauraitė: mažmeninės prekybos augimas sulėtės dėl šildymo sezono

Mažmeninė prekyba kol kas atrodo tikrai stipriai, tačiau jos augimas kiek sulėtės dėl šildymo sezono, teigia SEB banko analitikė Vilija Tauraitė.
Pirkėjai
Prekyba / 123RF iliustr.

„Bendras mažmeninės prekybos rezultatas kol kas yra tikrai stiprus ir rodo, kad jau ir vidaus rinka yra pilnai įsijungusi į tą pozityvų atsigavimą“, – BNS sakėV.Tauraitė.

Pasak jos, nors per mėnesį – rugsėjį, palyginti su rugpjūčiu, mažmeninė prekyba sumenko, tačiau smuktelėjimą lėmė rugpjūtį vykę vasaros sezono prekių išpardavimai.

„O šiaip tikrai geri rezultatai, ir kas džiugina – jau antrą, trečią mėnesį visos prekių grupės yra teigiamoje zonoje, ir jeigu palyginsime su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, ir didieji prekybos

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./SEB banko vyriausioji analitikė Vilija Tauraitė
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./SEB banko vyriausioji analitikė Vilija Tauraitė

centrai jau iškopė į teigiamą teritoriją. Taip kad kol kas tendencijos yra ganėtinai pozityvios“, – kalbėjo SEB banko ekspertė.

Paskutinį metų ketvirtį ir kitų metų pradžioje, prognozavo V.Tauraitė, prekybos augimą turėtų sulėtinti prasidėjęs šildymo sezonas.

„Spalio mėnesį (šildymo sezonas – BNS) dėl gerų orų, matyt, dar nesukels šoko, bet bendrai paėmus – lapkritį, gruodį, sausį tramdys tą didesnį vidaus rinkos ir mažmeninės prekybos proveržį“, – prognozavo V.Tauraitė.

Tačiau ji pridūrė, jog nepaisant prognozuojamo augimo lėtėjimo, padėtis mažmeninėje prekyboje yra „tikrai gera“, tą, anot jos, rodo ir pavyzdžiui, apie 1,6 karto rugsėjį, palyginti su pernai rugsėju, padidėję naujų automobilių pardavimai.

Lietuvos mažmeninės prekybos įmonių apyvarta, išankstiniais Statistikos departamento duomenimis, šių metų sausio-rugsėjo mėnesiais buvo 22,898 mlrd. litų be pridėtinės vertės mokesčio (PVM) – 21,3 proc. daugiau nei 2010-ųjų tais pačiais mėnesiais. Tik rugsėjį bendrovių apyvarta siekė 2,719 mlrd. litų (be PVM) ir buvo 2,5 proc. mažesnė negu rugpjūtį bei 20,9 proc. didesnė nei 2010 metų rugsėjo mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius