Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tomas Balžekas: NepriLašėjo

Po velniais, kirba vis riebesni žodžiai mano galvoje, kodėl taip pasielgė Vladas Lašas? Suprasčiau, jei čia būtų studentų atstovybės prezidento rinkimai, tuomet gal ir būtų galima taip valiūkiškai ir neatsakingai juose dalyvauti. Bet ne, čia juk realūs valstybės prezidento rinkimai. Net ir man, mėgstančiam elgtis spontaniškai, kūrybiškumą ir liberalias idėjas mylinčiam žmogui, šis poelgis atrodo nevykęs.
Tomas Balžekas
Tomas Balžekas / 15min.lt nuotr.

Vis svarstau, kaip subrendęs žmogus, garsus verslininkas, dalyvaujantis sprendžiant globalias problemas – nuo „carbon war room“, TED iki lietuviškų palydovų išleidimo į kosmosą – ir palaikantis ar siūlantis daugybę kitų puikių idėjų, galėjo taip lengvabūdiškai žengti šį žingsnį?

Galima nenukabinti nosies ir įžvelgti puspilnę stiklinę – kad parodė, jog visi gali bandyti būti prezidentais, o laimėti loterijoje gali tik tada, kai nusiperki bilietą. Bet juk šis bandymas kenkia. Ne tik bandytojo įvaizdžiui, bet ir verslininko, aktyvaus visuomenės veikėjo įvaizdžiui kenkia.

Bet juk šis bandymas kenkia. Ne tik bandytojo įvaizdžiui, bet ir verslininko, aktyvaus visuomenės veikėjo įvaizdžiui kenkia.

Versle per penkias minutes nesudarinėjame penkiamečių sutarčių su daugybe rizikos, atsakomybių ir įsipareigojimų, tad kaip galima šokti ant prezidento rinkimų traukinio vagono platformos neįsibėgėjus. Rezultatas aiškus iš karto, ne užšoksi, bet atšoksi kaip musė nuo lekiančio automobilio stiklo.

Man nuoširdžiai gaila, nes esu vienas iš Vlado Lašo gerbėjų. Vis laukiau, kada verslo atstovai, nesmirdantys perdozuota korupcijos odekolono doze, su geru žinių ir finansiniu bagažu, drįs mesti iššūkį seniems politikos kirminams. Bet ne tokio iššūkio tikėjausi iš tokio žmogaus kaip Vladas Lašas.

Kur buvo jo energija, iniciatyva ir kūrybiškumas prieš gerus metus? Jis galėjo aplink save suburti pačią geriausią rinkimų štabo komandą, kuri būtų kalnus už jį nuvertusi ir galvas guldžiusi. Jis galėjo įtikinti Lietuvos žmones, kad verslininkas yra būtent tas žmogus, kuris geriausiai suvokia, kas yra efektyvus išteklių valdymas, sąžiningumas, konkurencinis privalumas, išskirtinumas, pozicionavimas ir derybų galia. Juk būtent tokių savybių trūksta Lietuvos politikams ir Lietuvos, kaip valstybės, vizijos, aplink kurią vienytųsi nuomonės lyderiai, o paskui juos ir likę du su puse milijono, formuotojams.

Tikiuosi šis bandymas neatbaidys, bet pamokys tuos, kurie turi panašių privalumų kaip V.Lašas ir yra subrendę varžytis dėl aukščiausio posto Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius