-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 25

Vladimiras Laučius. Blogiausias laikas „gynybos mokesčiui“

Daug ką galimą buvo šią kadenciją padaryti geriau. Daugelio klaidų buvo galima nesunkiai išvengti, jei nebūtų buvę pasipūtėliško tikėjimo savo neklystamumu ir visažinyste. Bet vienas blogiausių dalykų ištiko paskutiniais kadencijos metais: šalies gynyba realiai susirūpinta tik tada, kai pasitikėjimas valdančiaisiais pasiekė patį žemiausią tašką.
Vladimiras Laučius
Vladimiras Laučius / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Jei išties norėta adekvačiai reaguoti į augančią Rusijos grėsmę, tai reaguoti reikėjo užpernai – kai buvo puolamas Kyjivas, kai tapo žinoma apie Bučą, kai valdymo kadencija dar nebuvo net įpusėjusi, kai net Olafas Scholzas skelbė apie 100 mlrd. eurų gynybai.

Tada buvo tinkamiausias laikas premjerei ir valdančiosios partijos pirmininkui iš aukštų tribūnų pareikšti, kad karas su Rusija – artimiausių kelerių metų iššūkis, ir kad planuojamos mokesčių reformos esminis tikslas – stiprinti krašto apsaugą.

Bet kažkodėl nei 2022, nei 2023 metais (iki pat lapkričio mėnesio) valdančiųjų neaplankė tas apreiškimas, kurį Gabrielius Landsbergis patyrė praėjusių metų lapkritį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius