Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytaras Radzevičius: Aš ir mano antrasis AŠ

Sutikite, dažnai žmogus turi antrą talentą. Ir kartais kamuoja abejonės, ar gyvenimas su pirmuoju talentu nėra klaida – gal su antruoju būtų žymiai geriau? Kam mokiausi pramonės ekonomikos, jei geriau gyvenčiau kaime ir būčiau bitininkas?
Vytaras Radzevičius
Vytaras Radzevičius / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Jau seniai vienas mano bičiulis metė žurnalistiką ir tapo stambiu pieno sektoriaus ūkininku. Technologijas atsivežė iš Amerikos, nukarpė karvėms uodegas, kad tešmenų nemėšlintų ir įdiegė sistemą, kai karvė ateina prie melžimo aparato, o ne atvirkščiai. Už tai gavo pravardę Amerikonas ir pavymui buvo palydimas priekaištų „nieks taip nedaro“. O kai uždraudė nemokamai fermos dušais naudotis, tai visai priešu tapo.

Kitas draugas – ekonomistas pagal išsilavinimą, augina jaučius. Pradžia buvo juokingai sunki. Kai atsivežė pirmuosius iš Vokietijos ir iš sunkvežimio varė juos į tvartą, manė – pakaks vokiškai surėkti sustok – Halt! Jaučiai turbūt nesuprato akcento ir nubėgo į miškus. Teko juos gaudyti, o tarp medžiotojų dar dabar sklando legendos, kad apylinkėse kaip Juros periodo parke atgimė taurai. Vienas itin panašus į tą, kurį nudobė kunigaikštis Gediminas prieš susapnuodamas Vilnių.

Dar pažįstu buvusį operos dainininką, kuris diriguoja restoranams, o laisvalaikiu žaidžia futbolą ir tenisą.

Žinau ir dar vieną žurnalistę, kurioje laimėjo dailininkės talentas. Tapo paveikslus ir rengia personalines parodas.

Aktorius Juozas Budraitis baigė teisės mokslus, Regimantas Adomaitis – fiziką ir matematiką. Rašytojas Ričardas Gavelis buvo fizikos teoretikas.

Jau seniai vienas mano bičiulis metė žurnalistiką ir tapo stambiu pieno sektoriaus ūkininku.

Prezidentas Antanas Smetona, be kita ko, buvo matematikos vadovėlių autorius. Mes ir dabar vartojame Jono Jablonskio ir Prano Mašioto palaimintus, Antano Smetonos sukurtus matematikos terminus – lygtis, kėlimas laipsniu, seka, sprendimas, daliklis, sudėtis, atimtis.

Tik nebesakome „Įskriesta kertis, apgaubianti ratkirtį, yra tiesa“. Čia rebusas savaitgaliui – gal jums pavyks suprasti, apie ką čia.*

Ronaldas Reaganas – JAV prezidentas, iki politikos buvęs aktorius. Jis yra vienintelis JAV prezidentas, dėvėjęs nacių uniformą. Tiesa, tai buvo 1942 metais sukurtame filme „Desperate journey“ („Nuvilianti kelionė“), kur R.Reaganas vaidino iš vokiečių nelaisvės bėgantį britų lakūną.

Apsidairykite aplinkui. Rasite daug pavyzdžių, kai ilgai abejoję ar akimirksniu nusprendę, žmonės nutarė pakeisti savo gyvenimą ir ėmėsi veiklos, kuri teikia ir džiaugsmo, ir naudos. Jie bent jau pabandė, net jei aplinkiniai stengėsi laikyti už kojų bendroje duobėje, nes „niekas taip nedaro“

Kaip sakė Prancūzijos prezidentas Charles de Gaulle: „Dešimt Dievo įsakymų tik todėl tokie lakoniški, aiškūs ir suprantami, kad parašyti be patarėjų ir ekspertų pagalbos“.

Ir jų vis dar niekas neperrašė.

  • P.S. Kad nesikankintumėte, jei nesugalvojote, ką reiškia „Įskriesta kertis, apgaubianti ratkirtį, yra tiesa“. Atsakymas: „Įbrėžtinis kampas, besiremiantis į skersmenį, yra status“. Šis apibrėžimas nepriskiriamas Antano Smetonos autorystei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius