Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytaras Radzevičius: Privilegijų medžiotojai

Šernai lengviau atsikriuksėjo. Žabaliems snaiperiams iš „Leningrado partinės mokyklos“ medžiotojų būrelio nepavyko prastumti naktinės optikos legalizavimo. Teks ir toliau vaizdą artinti pro čierkelės dugną.
Vytaras Radzevičius
Vytaras Radzevičius / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Arba įteisinti medžioklėje granatsvaidžius ir minų laukus – tada jokia bestija prie bokštelio neprisiraus ir netrukdys vykdomųjų komitetų ainiams medžioti bei cepelinais užkandžiauti.

Žinoma, prieš naktinę optiką loja visi kas netingi ir nekompetentingi, sako iš matymo pažįstamas B.B. O tai kokia kompetencija taip spaudžia bokšteliuose ir posėdžiuose nuzulintą sėdimąją, kad tokį įstatymą mėginta prastumti net ketvirtą kartą?

Paskutinis bandymas ypač geru laiku. Prieš paliekant valdiškus rūmus, tarsi koks uolus komunistas, mėginantis pagal partijos nurodymą laiku į kolūkį rekvizuoti paskutinę kaimo karvę.

O juk prieš pusmetį tas pats privilegijų medžiotojas putojo prieš, kad Seimas šauliams ir kariams savanoriams leido įsigyti bei namuose laikyti pusiau automatinius ginklus ir šovinius. „Atiduodame medžioklinius šautuvus žmonėms, kurie niekaip kitaip jų negalės naudoti tik eiti brakonieriauti“, – iš tos pačios Seimo tribūnos kalbėjo B.B. Jei seimo tribūną palygintume su medžioklės bokšteliu, tai žodžių tirados primena šaudymą į visas puses, nesiorientuojant kur kriuksi, o kur riaumoja.

Landas juodieji architektūros matematikai bendruose planuose ir kituose popieriuose atranda kaip šakalai maitą.

Kuo apskritai politikams nusidėjo Lietuvos gamta? Seimas svarsto saugomų teritorijų įstatymą, pagal kurį draustiniuose galės vykti naujos statybos, jei tai leidžia tvarkymo planai ir bendrieji miestų planai. Norite sužinoti kaip tai atrodys? Pažiūrėkite į skandalingas statybas sostinėje ir apylinkėse, kur du aukštai pagal projektus virsta šešiais, o tuzinas pastatų prilygsta vienam namui, kad šlaito apačioje stovintį namą nesuskaičiuojamais cokoliais sulygintum su aukščiau pastatytų. Arba vidury saugomos teritorijos išdygsta kuklus „rubliovkinis“ kaimelis. Landas juodieji architektūros matematikai bendruose planuose ir kituose popieriuose atranda kaip šakalai maitą. Negi valdžia dar labiau padidins jų medžioklės plotus? Ir taip tose popierinėse statybų džiunglėse pats velnias koją nusisuktų.

Ūkininkams numatoma leisti apsitverti ganyklas iki pat ežero? Net neabejoju, kad netrukus prabangūs automobiliai Lietuvoje virs kuliamosiomis arba kombainais, nes jų savininkai – visame krašte garsūs kopūstų auginimo ir rauginimo ūkininkai. O į mėgstamo pakrantę galėsi pažiūrėti skraidindamas droną, jei nebūsi užsiundytas taikiai besiganančiomis pitbulių veislės avelėmis.

Pridėkime dar ketinimus įteisinti leidimus užtvenkti upes kur panorėjus. Tada beliks tik leidimai daužyti lašišas ir šlakius akumuliatoriais bei badyti šakėmis. Nes šios žuvys kenkia žemės ūkiui ir praplaukdamos suryja visus kopūstus pakrantėse.

Ar tikrai mes visi gyvename toje pačioje valstybėje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius