-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytaras Radzevičius: Valstiečių aferos nauda

Agnė Širinskienė gavo iš Ramūno Karbauskio ir Aurelijaus Verygos Seimo narių korteles ir neteisėtai jas panaudojo, įregistruodama elektroninėje Seimo sistemoje. Veiksmas atliktas. Gogolio „Mirusios sielos“ atgyja. Ore sklando teiginys „nėra, bet yra“.
Vytaras Radzevičius
Vytaras Radzevičius / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Veikė iš anksto susitarę, organizuotai ir žinodami ką daro. Du perdavė Seimo narių korteles, o trečia jas panaudojo. Ramūnas Karbauskis vėliau žurnalistams „skaldė bajerius“ – galiu ir jums duoti palaikyti. Tai ne kriminalinė suvestinė. Tai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narių veikla. Agnė Širinskienė, be kita ko, iki Seimo kadencijos buvo teisės pedagogė. O LVŽS įstatuose tarp tikslų įrašytas skirsnis 2.1.16.: formuoti moralios, kompetentingos ir atsakingos politikos tradicijas, stiprinti piliečių pasitikėjimą valstybe, jos valdžia ir partijomis.

Po Širinskienės aferos pasitikėjimas Seimu auga kaip ant mielių. Ir žmonėms tapo gyventi patogiau. Kadangi visi Lietuvos Respublikos piliečiai yra lygūs ir iš Seimo rodomas geras pavyzdys, nuo šiol reiškia, kad drąsiai, atsakingai ir teisėtai galima atlikti šiuos veiksmus:

  1. Nepilnamečiai nuo vaikščiojamojo amžiaus gali pasiimti senelio asmens dokumentą ir pirkti alaus.
  2. Telefoniniams sukčiams galima apsimetinėti artimaisiais ir apgaulingai vilioti pinigus iš sutrikusių žmonių tariamose nelaimėse.
  3. Šeimai realiai užtenka vieno vairuotojo pažymėjimo. Jis laikomas automobilyje ir parodomas policijos pareigūnui, kai prireikia. Galima net įtaisyti holograminę nuotrauką, kad pavartaliojus pažymėjimą matytųsi reikiamas veidas.
  4. Išvykstant iš Lietuvos į keliones pasų nebereikia – prie pasienio posto ant virvutės kabo vienas pasas, kurį bet kuris LR pilietis pateikia pareigūnui.
  5. Studentai ruošiasi egzaminams pasidalinę dėstomus dalykus ir keičiasi tik įskaitų knygelėmis.
  6. Bankinės mokėjimo kortelės mėtosi dėžutėse prie kasų – tereikia išsirinkti norimą pagal spalvą ar pirkinio dydį. Kartais gali prireikti kreditinės.
  7. Visose šeimose net ką tik gimęs proanūkiai gali naudotis prosenelių pensininko pažymėjimais ir gauti pensijas. Darbo stažas skaičiuojamas nuo pirmojo žindymo.
  8. Lankyti mokyklas visa klase mokiniams tampa praeities atgyvena – pagal grafiką užtenka vieno mokinio, kuris turi visų kitų pažymėjimus.
  9. Atsiranda nauja specialybė „sutarčių pasirašinėtojas“. Toks asmuo už atlygį kieno nors vardu pasirašo visas įmanomas sutartis ir, jeigu reikia, prisiima atsakomybę.
  10. Sąrašas nuolat pildomas.

Ir tik vienas blogas dalykas: kai asmens dokumentai Lietuvoje tapo bendrais, niekas nebegali įrodyti, kas iš alkoholio pramonės papirkinėja žiniasklaidą, aktyvius piliečius bei ruošia tam tikrus paketus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vytaras Radzevičius: Šaškės ir damos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius