-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Kubilius: Lietuvai trūksta gebėjimo džiaugtis ir tikėjimo

Trečiadienį vykusiame iškilmingame Vyriausybės posėdyje, skirtame Nepriklausomybės atkūrimo 20-mečiui paminėti, premjeras Andrius Kubilius ragino džiaugtis šia proga ir žiūrėti ne tik į praėjusius 20 metų, bet ir į ateinančius.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Kaip buvęs fizikas matau keistų dėsningumų per šituos 20 metų. Antrą sykį minime svarbią datą (Lietuvos Nepriklausomybės dešimtmetis 2000-aisiais ir dvidešimtmetis 2010-aisiais – aut. past.) ir vis man tenka būti ministru pirmininku. Linkiu pagalvoti, kaip minėsime 30-metį“, – šmaikštavo premjeras.

Vėliau jis priminė, kad Lietuva pasiekė labai daug tikslų, kuriuos kėlė Sąjūdžio iniciatyvinė grupė, tačiau pasiekusi narystę NATO, Europos Sąjungoje pernelyg atsipalaidavo.

Jis vardijo, kad Lietuvai trūksta dviejų dalykų: gebėjimo džiaugtis pasiekimais ir tikėjimo, kad būsime moderni valstybė, gebanti išsaugoti savo tapatybę, savastį, įgyvendinanti rimtą politiką.

„Tikras tautiškumas yra pergalių, o ne pralaimėjimų mentalitetas. Turime susitarti, kad kitas 20-metis irgi bus irgi pergalių“, – kalbėjo A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius