-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar užsienio žiniasklaidai įdomi Lietuva?

Nors Lietuva šiandien mini savo Nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmetį, o į šalį atvykę kitų valstybių prezidentai ir aukšti pareigūnai liaupsina ją kaip drąsią valstybę, pakeitusią Europos veidą, panašu, kad ne visiems mūsų šalies prieš dvidešimtmetį iškovoti pasiekimai atrodo svarbūs ar įdomūs.
BBC
BBC / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 CNN BBC

Nei didžiausias pasaulio transliuotojas – naujienų agentūra BBC – įsikūrusi Jungtinėje Karalystėje, nei populiariausio Jungtinėse Valstijose žinių kanalo CNN internetinė svetainė nė žodeliu neužsimena apie Lietuvai per pastaruosius 20 metų svarbiausią įvykį, nors neretai nušviečia situaciją net ir atokiausiuose pasaulio kampeliuose.

Apie Kovo 11-ąją švenčiančią Lietuvą nerašo ir kiti įtakingi pasaulio žiniasklaidos atstovai: nei vienas iš didžiausių JAV laikraščių „The Washington Post“, nei dienraštis „The New York Times“, nei Didžiosios Britanijos dienraštis „The Guardian“, nei savaitraštis „Newsweek“.

Tiesa, apie Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 20–metį rašo įtakingas Vokietijos savaitraštis „Die Zeit“, savo straipsnio pirmoje pastraipoje pažymintis, kad nors Baltijos šalys švenčia nepriklausomybės nuo Sovietų Sąjungos 20–metį, jų santykiai su Maskva vis dar yra įtempti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius