-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sostinėje vyko tradicinės patriotiško jaunimo eitynės (nuotraukos, atnaujinta 18.15 val.)

Kovo 11-ąją, Nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečio proga, Lietuvių tautinis centras sostinėje surengė eitynes. Tradicinėmis tapusiose eitynėse dalyvavo apie 500 patriotiškai nusiteikusių jaunuolių.
Giedamas himnas
Patriotiškai nusiteikusio jaunimo eitynės / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Eitynių dalyviai ketvirtadienio popietę rinkosi prie paminklo Adomui Mickevičiui. Nors buvo planuojama, kad Kovo 11-osios eisenoje bus apie 700 žmonių, iš pradžių jų susirinko apie 300. Pradėję eiseną jie išskleidė plakatą su užrašu „Didžiuojuosi, jog esu lietuvis“.

Eitynėse buvo ir kelios mamos su vaikais vežimėliuose, vaikus atsivedė ir dalis žygiuojančiųjų. Eisenoje buvo matyti ir Seimo narys Kazimieras Uoka, ne pirmus metus šioje akcijoje dalyvavo ir Nepriklausomybės Akto signataras Romualdas Ozolas.

Leidimą eitynėms padėjęs gauti K.Uoka teigė prisiimantis atsakomybę už šį mitingą, nes pasitiki šiais jaunuoliais.

„Specifinė jaunimo grupė savaip nori paminėti Kovo 11-ąją. Na, jie turi savus įsitikinimus, man patinka, kad jie visi negeria, kuria šeimas, orientuojasi į darbą, karjerą – manau, reikia džiaugtis, kad tokio jaunimo Lietuvoje yra, – žurnalistams sakė K.Uoka. – Mažai tautai kietesnis nacionalizmas tikrai nedaro gėdos.“

Eisenos dalyviai traukte traukė praeivių žvilgsnius – daugelis jų sustodavo pasižiūrėti, dalis jų patriotiškiems jaunuoliams plojo. Prie eitynių pamažu prisijungė vis daugiau žmonių, ir Katedros aikštėje eisenoje jau žygiavo apie 500 patriotiškai nusiteikusių žmonių. „Lietuva lietuviams“, „Lietuva“, – tokios skanduotės sklido iš žygiuojančiųjų lūpų.

Eitynės vyko gana ramiai. Tiesa, Sereikiškių parke eisenos priešakyje bandė įsiprašyti Stasys Urniežius, Vilniuje žinomas kaip kunigaikštis Vilgaudas. Tačiau žygiuojančiųjų ir policijos pareigūnų pastangomis jis buvo išprašytas pasitraukti.

Jaunuoliai taip pat rinko aukas nukentėjusiems už patriotinę veiklą – į specialią aukų dėžutę pinigus metė tiek eitynių dalyviai, tiek juos stebėję prašalaičiai.

Eisenos dalyviai žygiavo per Sereikiškių parką iki Vilniaus koncertų ir sporto rūmų, kur vyko Sąjūdžio steigiamasis suvažiavimas.  Pasiekę tikslą visi sustojo sugiedoti himno ir uždegė tris – geltonos, žalios ir raudonos spalų – deglus.

Po eitynių didžioji dalis jaunuolių patraukė į Ūkio banko teatro areną, kur vyks šventinis koncertas.

Pareigūnai teigia, jog eisena vyko ramiai, jokių incidentų neužfiksuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius