-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip Lietuvos premjeras Varšuvoje pagerbė lėktuvo katastrofoje žuvusio Lenkijos prezidento atminimą (papildyta nuotraukomis 1.55 val.)

Lietuvos premjeras Andrius Kubilius ketvirtadienį Varšuvoje pagerbė per lėktuvo katastrofą žuvusio Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio ir jo žmonos Marios atminimą.
Atsisveikinimas Prezidentūroje su L.Kaczynskiu
Atsisveikinimas su prezidentu L.Kaczynskiu / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 2 Premjeras Varšuva

Naujausia informacija apie katastrofos tyrimą.

Prezidentūroje, kur pašarvota pirmoji Lenkijos pora, A.Kubilius Vyriausybės vardu padėjo Lietuvos vėliavos spalvų – geltonos, žalios ir raudonos – žiedų vainiką, priklaupė prie velionių karstų ir pasirašė užuojautų knygoje.

Pasak A.Kubiliaus, L.Kaczynskis buvo nuoširdus Lietuvos draugas.

„Tikrai prezidentas L.Kaczynskis buvo tikras ir nuoširdus Lietuvos bičiulis, kuris strateginę Lenkijos ir Lietuvos partnerystę pavertė visų pirma savo širdies partneryste ir kartu labai svarbiu

Alfredo Pliadžio nuotr./Atsisveikinimas Prezidentūroje su L.Kaczynskiu
Alfredo Pliadžio nuotr./Atsisveikinimas Prezidentūroje su L.Kaczynskiu

mums dalyku. Mums gaila, kad jo paskutinis vizitas į Lietuvą buvo šiek tiek apkartintas, mano manymu, ne visai tinkamo Seimo sprendimo, bet gyvenimas eina toliau“, – žurnalistams sakė Lenkijoje viešintis premjeras, minėdamas Seimo sprendimą neįteisinti pavardžių rašymo dokumentuose ir lenkiškais rašmenimis.

Vyriausybės delegacija, kurioje taip pat yra užsienio reikalų ir krašto apsaugos ministrai, dar apsilankė Lenkijos parlamente, kur pagerbė aštuoniolikos per tą pačią katastrofą žuvusių Seimo bei Senato narių atminimą, pasirašė užuojautų knygose ir prie rūmų lauke uždegė žvakučių.

Parlamente taip pat įvyko trumpas Lietuvos delegacijos susitikimas su Senato pirmininku Bogdanu Borusewicziumi.

Lietuvos pareigūnai apsilankė ir Varšuvos Belvederio rūmuose, kur pašarvotas lėktuvo katastrofoje žuvęs paskutinis Lenkijos prezidentas emigracijoje Ryszardas Kaczorowskis, bei halėje, kur pašarvota 30 kitų atpažintų aukų.

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis ir krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė savo ruožtu taip pat apsilankė Užsienio reikalų bei Gynybos ministerijose, paliko įrašus užuojautų knygose.Pasak A.Kubiliaus, L.Kaczynskis buvo nuoširdus Lietuvos draugas.

„Esame praktiškai vienos kariuomenes žmonės, NATO kariuomenės žmonės. Ką čia ir kalbėti, iš tikrųjų sunkiai suvokiama netektis“, – žurnalistams sakė R.Juknevičienė.

„Galiu pasakyti vieną dalyką: Lietuva iš savo pusės, mūsų diplomatija (...) esame nusiteikę ir toliau geranoriškai ir konstruktyviai plėtoti santykius su Lenkija. Kalbos ir veiksmai šiaurėje nereiškia, kad Lietuvos užsienio politikos dėmesys pietums, t. y. Lenkijai, sumažėjo“, – sakė A.Ažubalis.

Premjero delegacijos vizitas buvo kiek sutrumpintas dėl galimo darbo sutrikimo oro uostuose, artėjant dėl Islandijoje išsiveržusio ugnikalnio susidariusiam pelenų debesiui. Dėl šios priežasties buvo atšauktas planuotas A.Kubiliaus interviu vietos žiniasklaidai.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ketina dalyvauti žuvusio Lenkijos prezidento laidotuvėse Krokuvoje sekmadienį.

L.Kaczynskis, jo žmona ir daugelis aukštų Lenkijos pareigūnų Rusijoje sudužus lėktuvui žuvo praėjusį šeštadienį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius