Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kol kas nė viena užsienio delegacija neatšaukė sprendimo dalyvauti Lenkijos prezidento laidotuvėse

Lenkija penktadienį sakė, kad kol kas nė viena užsienio delegacija neatšaukė savo sprendimo dalyvauti lėktuvo katastrofoje žuvusio šalies prezidento Lecho Kaczynskio laidotuvėse, nors Islandijos ugnikalnio pelenų debesis sutrikdė oro bendrovių skrydžius.
Prezidento L.Kaczynskio karstas
Prezidento L.Kaczynskio karstas / „Scanpix“ nuotr.

„Nė viena delegacija kol kas nepakeitė savo planų“, – Lenkijos televizijos naujienų kanalui TVN24 pareiškė vyriausybės atstovas Pawelas Grasas.

Sekmadienį Krokuvoje vyksiančiose L.Kaczynskio ir jo žmonos Marijos laidotuvėse ketina dalyvauti daugybė šalių lyderių, tarp kurių ir JAV prezidentas Barackas Obama bei Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas.

Lenkijos lėktuvas su jame buvusiais 96 asmenimis, kurių dauguma buvo aukšti Lenkijos pareigūnai, sudužo Rusijoje praėjusį šeštadienį, delegacijai vykstant į NKVD nužudytų Katynės aukų pagerbimą.

P.Grasas sakė, kad apie 80 užsienio delegacijų, ketinusių dalyvauti laidotuvėse, galutinį sprendimą priims šeštadienį.

„Manau, kad viskas paaiškės rytoj ryte, nes kai kurios delegacijos planuoja į Krokuvą atvykti jau šeštadienį po pietų ir vakare“, – sakė jis.

Kaip ir daugelis Europos valstybių, Lenkija dėl išsiveržusio Islandijos ugnikalnio pasklidusių pelenų uždarė daugelį savo oro uostų.

Anksčiau penktadienį Estijos ministro pirmininko Andruso Ansipo atstovas sakė, kad 1300 km kelią iki Krokuvos premjeras ketina važiuoti automobiliu.

Čekijos respublikos prezidentas Vaclavas Klausas ketina 525 km atstumą įveikti vykstant automobiliu ir traukiniu, praneša jo atstovas.

Lenkijos meteorologijos ir vandens išteklių institutas pranešė, jog vulkaninių pelenų debesis, susidaręs išsiveržus Ejafjadlajokudlio ugnikalniui Islandijoje, gali nuslinkti nuo Lenkijos šeštadienį vakare.

Tačiau meteorologai pabrėžė, jog tai tik prognozė.

Pasak lenkų ekspertų, didelė vulkaninių pelenų koncentracija užfiksuota ore virš centrinių, pietinių ir rytinių Lenkijos rajonų. Pelenų debesis slenka Čekijos link maždaug 6 kilometrų aukštyje, o viršutinė debesies riba yra 10–12 km aukštyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius