Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sąmokslo teorija: internete pasirodžiusiame Smolensko aviakatastrofos vietos vaizdo įraše girdimi garsai primena šūvius (video)

Net ir po Lenkijos prezidento L.Kaczynskio laidotuvių svarstoma, kokios galėjo būti aviakatastrofos Smolenske aplinkybės.
Per aviakatastrofą žuvo Lenkijos prezidentas L.Kaczynskis ir dar mažiausiai 87 keleiviai.
Per aviakatastrofą žuvo Lenkijos prezidentas L.Kaczynskis ir dar 87 keleiviai. / „Scanpix“ nuotr.

Tyrėjai leido suprasti, kad atsakymų paieškos gali užsitęsti iki pusmečio ar net metų. Ir nors žiniasklaidos pateiktos versijos iki šiol buvo gana įtikinamos (kad pilotai padarė klaidą, nusprendę pasukti lėktuvą ir jį šiek tiek kilstelėti), internete pasirodo vis naujų sąmokslo teorijų ar mįslių.

Naujausia Rusijos žiniasklaidoje išplito vakar. Išplatintas internauto, katastrofos epicentre atsidūrusio iškart po sprogimo, vaizdo įrašas. Jame gausu keiksmažodžių – afekto apimtas rusas garsiai reiškė jausmus. Tačiau girdimi ir garsai, primenantys šūvius. Iš viso tuos dviprasmiškus garsus galima išgirsti keturis kartus.

Kol kas tyrėjai šio įrašo nekomentuoja, tačiau pabrėžia, kad Rusijos tyrėjai visą laiką dirbo su lenkais, todėl svarbūs nutylėjimai negalimi.

Kita vertus, neįvardijami ekspertai teigia, kad degant automobiliams ir lėktuvams kartais tikrai girdimi garsai, kurie gali kelti asociacijų su šūviais ar sprogimais. Galimas ir kitas variantas – nuo karščio galėjo sproginėti prezidento apsaugos vežami šoviniai.

Speciali rubrika, skirta L.Kaczynskiui

 

VIDEO: Dviprasmiškas katastrofos Smolenske vaizdo įrašas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius