-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 20

„1000 km Širdies žygis“: už sergančius vaikus žygiuoja Vidas, Donatas, Asta, Lina ir... TU

Nenorime nieko girdėti ir žinoti apie kito skausmą, nes ir mums patiems skaudu. Daug lengviau pasislėpti nuo šios informacijos. Bet jei mes ignoruojame kito skausmą, dar nereiškia, kad to skausmo nėra. Tačiau didvyriška ir „kieta“ priimti šią žinią, rasti jėgų atsigręžti į tą skausmą, leisti pajusti jį ir pasistengti nors nežymiu lašeliu sumažinti jį pirmiausia kitam.
„1000 km Širdies žygis“ pasiekė Ignaliną
„1000 km Širdies žygis“ pasiekė Ignaliną / Organizatorių nuotr.

Tam, kuriam skauda labiausiai – mažam vaikui, kenčiančiam dėl onkologinių susirgimų. Organizacija „Mamų unija“ drauge su žinomu šalies žygeiviu Sauliumi Bagdonu ryžosi visai tautai garsiai priminti apie šalia esančiųjų mažųjų skausmą, apie kasdien į akis žiūrinčią mirtį ir mažytę viltį... Šie žmonės su šia žinia išsirengė į 1000 km Širdies žygį aplink Lietuvą širdies formos maršrutu.

Rugsėjo 13 dieną Ignalinos rajono savivaldybėje sutiktas žygeivis Saulius Bagdonas. Jo ir organizacijos „Mamų unija“ inicijuotas „1000 km Širdies žygis“ – akcija, kuria siekiama atkreipti visuomenės dėmesį ir surinkti kuo daugiau lėšų medicininei įrangai (5 vaikiškos funkcinės lovos ir kt. medžiagos), kuri gyvybiškai būtina vėžiu sergantiems Lietuvos vaikams.

„Aš pats tiesiogiai savo šeimoje susidūręs su šia liga. Aš žinau, kas yra skausmas, kančia, slenkantys plaukai, begalės vaistų, išsekimas ir nežinia. Mūsų sergantys vaikai teturi dvi funkcines lovos, o sergančių vaikų – daug. Sunkios būklės vaikai nešiojami iš lovos į lovą, žiūrint kuriam tą akimirką ji gyvybiškai reikalingiausia. Tokių lovų yra tik 2, o dar reikia mažiausiai 5 (kurios kainuoja po 4-5 tūkst. eurų).

Vėžiu sergančiam ir nusilpusiam vaikui jos yra gyvybiškai reikalingos. Kad surinktume lėšų, keliaujame po Lietuvą, skleisdami šią žinią ir prašydami žmonių pagalbos aukoti sergantiems vaikams. Visa tai darau iš širdies, be jokių išskaičiavimų, todėl nuolat sakau, kad mano asmuo – tik mažas sraigtelis, kuris gali atkreipti dėmesį, paskatinti susimąstyti. Mūsų norai ir svajonės turėti gražių drabužių, naujų automobilių, prabangių namų tokie beprasmiai, lyginant su žmonių svajonėmis dar gyventi...“, – sakė Saulius Bagdonas.

Savivaldybės salėje mintimis dalijęsi direktorius Vidas Kreivėnas, jo pavaduotojas Donatas Mačys, bei specialistės Asta Savičiūnaitė ir Lina Kovalevskienė su visu būriu Ignalinos jaunimo, draugiškai nuo savivaldybės, per Laisvės aikštę, Ateities gatve nužygiavo link Palūšės. Jis visi žygiavo už sergančius vaikus, už viltį.

„Direktorius V. Kreivėnas pažadėjo pasirūpinti, kad žygio nešama žinia būtų kuo plačiau paskleista. Žygeiviui jis įteikė Ignalinos nuotraukų albumą, šakotį ir palinkėjo sėkmingo kelio bei žmonių palaikymo. Saulius su kolega Airidu iš Ignalinos išėjo į Palūšę, kur aplankė Aukštaitijos nacionalinio ir Labanoro regioninio parko direkciją. Tolimesnis kelionės sustojimas – Visagino miestas.

Žygis, kuris truks apie 40 dienų, buvo pradėtas rugsėjo 10 dieną Vilniuje. Saulius ir Airidas aplankys 29 Lietuvos miestus, susitiks su savivaldybių vadovais, organizacijomis ir bendruomenėmis. Lankomi miestai geografiškai išsidėstę širdies forma: Vilnius - 85 km - Švenčionys - 25 km - Ignalina – 43 km - Visaginas - 38 km – Zarasai – 59 km - Rokiškis - 64 km - Biržai - 29 km - Pasvalys - 40 km – Panevėžys - 57 km – Radviliškis – 22 km – Šiauliai – 58 km - Naujoji Akmenė – 46 km - Mažeikiai – 55 km - Skuodas – 63 km – Palanga – 26 km - Klaipėda – 53 km - Šilutė - 38 km - Pagėgiai - 31 km - Tauragė - 31 km - Šilalė - 72 km - Jurbarkas - 25 km - Šakiai – 61 km – Kaunas – 35 km - Prienai – 7 km - Birštonas - 38 km - Alytus – 49 km - Varėna – 84 km - Vilnius. Iš viso 1234 kilometrai.

Organizatorių teigimu, svarbu kuo plačiau paskleisti žinią ir surinkti kuo daugiau lėšų.

Vienintelė sąlyga, kurios organizatoriai prašo ir kviečia nelikti abejingiems – prisijungus prie žygio ne tik žygiuoti norimą atstumą, bet ir paaukoti vėžiu sergantiems vaikams. Tą galima padaryti skambinant ar siunčiant žinutę trumpuoju numeriu 1418 (auka – 3 eur) arba aukojant į „Mamų unijos“ sąskaitą Danske banke, LT 517400032266923810, paskirtyje nurodant „Širdies žygis“.

Lina RAGINYTĖ, „Mūsų Ignalina“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius