Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 19

1000 popiežiaus vizito savanorių – jie kuria istoriją

Apie popiežiaus Pranciškaus vizitui pasiruošusių savanorių nuotaikas – pokalbis su popiežiaus vizito savanorių koordinatore Vilniuje, Vilniaus arkivyskupijos jaunimo centro referente Kamile Janulyte.
Popiežiaus Pranciškaus vizitui Lietuvoje pasiruošę savanoriai
Popiežiaus Pranciškaus vizitui Lietuvoje pasiruošę savanoriai / Organizatorių nuotr.

– Savanorystės sritis koordinuoja ilgalaikiai pasiruošimo popiežiaus vizitui savanoriai. Kas jie? Ar daug darbų jau atlikta?

– Ilgalaikiai savanoriai yra Vilniaus arkivyskupijos pagalbininkai ir jau seniai prisideda prie didžiųjų renginių: Gailestingumo kongreso, Teofiliaus Matulionio beatifikacijos, Lietuvos jaunimo dienų ir mažesnių renginių. Jie džiugina savanorystės patirtimi ir yra tikras ramstis.

Organizatorių nuotr./Kamile Janulytė
Organizatorių nuotr./Kamile Janulytė

– Į kokias savanorystės sritis paskirstyti visi 1000 savanorių?

– Savanoriai teiks informaciją visiems žmonėms, atvykusiems susitikti su popiežiumi, padės dalyviams susiorientuoti, užtikrins tvarką gatvėse ir sektoriuose susitikimų metu, rūpinsis vaikais, kurie su šeimomis dalyvaus susitikime su popiežiumi prie Aušros Vartų, pagelbės visoms grupėms, atvykusioms į Vilnių ir Kauną autobusais, kad jų eismas mieste būtų kuo sklandesnis, bendraus su žiniasklaida, priims akredituotus žurnalistus į spaudos centrą, talkins informacijos palapinėse.

– Kokios šiuo metu savanorių nuotaikos?

– Po savanorių mokymų tapo akivaizdu, kad popiežiaus vizito savanoriai yra labai motyvuoti žmonės ir tikrai nuoširdžiai laukia susitikimo su Šventuoju Tėvu. Visą pasiruošimą lydi pakili, darbinga, džiugi nuotaika.

Per savanorių mokymus nugirdome vieną moterį sakant, kad Kauno Santakos parke gal susirinks daugiau garbaus amžiaus žmonių ir jiems patarnaus jaunimas, o Vilniuje vyks jaunimo susitikimas ir ji, vyresnio amžiaus moteris, labai nori patarnauti jaunimui. Kokie gražūs tarnystės mainai!

Organizatorių nuotr./Popiežiaus Pranciškaus vizitui Lietuvoje pasiruošę savanoriai
Organizatorių nuotr./Popiežiaus Pranciškaus vizitui Lietuvoje pasiruošę savanoriai

Labai džiugina, kad savanorių amžius yra labai įvairus ir jie puikiai randa bendrą kalbą.

Tikrai nemažai savanorių tikisi pagilinti savo tikėjimą, įsilieti į Bažnyčią kaip bendruomenę. Savanoriai bendrauja tarpusavyje, jie linkę ne tik atlikti jiems pavestas užduotis, bet ir tampa tikrais popiežiaus vizito ambasadoriais.

Pasiruošimo darbų dar yra, bet didelis komandinis užsidegimas ir entuziazmas džiugina bei patvirtina, jog mūsų laukia tikrai ypatinga šventė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius