-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 09

11 Europos ir Azijos karių Kaune įgijo tarptautinių instruktorių kvalifikaciją

Trečiadienį Lietuvos kariuomenės Divizijos generolo Stasio Raštikio puskarininkių mokykloje Kaune vyko pirmojo Tarptautinio instruktorių kurso seržantams ir puskarininkiams baigimo ceremonija. Mėnesio trukmės kursą sėkmingai baigė visi vienuolika jame dalyvavusių karių iš Armėnijos, Gruzijos, Kazachstano, Moldovos ir Ukrainos.
Pratybos Kazlų Rūdos poligone
Pratybos Kazlų Rūdos poligone / J. psk. L.Vizbaro nuotr.

„Šiandien – išskirtinis įvykis Puskarininkių mokykloje. Pirmą kartą organizuotas Tarptautinis instruktorių kursas seržantams ir puskarininkiams iš Armėnijos, Gruzijos, Kazachstano, Moldovos ir Ukrainos. Šis tarptautinis projektas yra dar vienas Lietuvos kariuomenės žingsnis į glaudesnį bendradarbiavimą ir dalinimąsi patirtimi pradedant rengti šalių parterių seržantus ir puskarininkius“, – kalbėjo Puskarininkių mokyklos viršininkas plk. ltn. A.Kucharevas.

Geriausiu Tarptautinio instruktoriaus kurso kursantu išrinktas jaunesnysis puskarininkis Igoris Hajėjus (Igor Haheu) iš Moldovos. Karys už pavyzdingą mokymąsi ir iniciatyvumą buvo apdovanotas Puskarininkių mokyklos padėka ir suvenyru. Visiems kurse dalyvavusiems kariams Puskarininkių mokyklos viršininkas taip pat įteikė pažymėjimus, o Tarptautinį instruktoriaus kursą vedę Puskarininkių mokyklos instruktoriai ir Lietuvos kariuomenės vyriausieji puskarininkiai – instruktoriaus kvalifikacijos ženklus. Kurse dalyvavusieji keli užsienio valstybių kariai yra jau dalyvavę tarptautinėse misijose, kiti į misijas ruošiasi išvykti artimiausiu metu.

Kurso teoriniai ir praktiniai užsiėmimai buvo rengiami Puskarininkių mokykloje ir Kazlų Rūdos poligone. Tarptautinius kursus vedė šeši Puskarininkių mokyklos instruktoriai, kurie yra baigę instruktoriaus kursus NATO valstybėse (Čekijoje, JAV, Vokietijoje). Lietuvos instruktoriai supažindino dalyvius su karinio rengimo pagrindais, mokė, kaip organizuoti ginkluotės ir šaudybos, mūšio ir fizinio rengimo pratybas. Užsienio kariams vieną dieną per savaitę buvo rengiamos kultūrinės pažintinės išvykos, kurių metu kariai aplankė Kauną, Vilnių, Trakus. Kitais metais Puskarininkių mokykloje planuojama surengti dvejus Tarptautinius instruktorių kursus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius