Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 29

11 „Maximos“ darbuotojų užsikrėtė koronavirusu

Trečiadienį nustatyta 11 naujų „Maximos“ darbuotojų susirgimų COVID-19 infekcijos atvejų. Koronavirusu užsikrėtė maisto gamybos cecho Vilniuje bei administracijos, „Maxima“ parduotuvių Kaune, Lentvaryje, Joniškyje ir Biržuose darbuotojai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Nemenčinė, diena prieš uždarymą
„Maxima“ Nemenčinėje / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Prekybos tinklo „Maxima“ atstovai nurodo, kad šiuo metu neturi žinių, kad daugiau tose pačiose „Maxima“ parduotuvėse ir jų padaliniuose dirbantys kolegos jaustų COVID-19 infekcijai būdingus simptomus. Parduotuvėse, kur dirbo koronavirusu užsikrėtę darbuotojai, yra atlikta pilna dezinfekcija.

„Kasdien vis sparčiau šalyje plintant COVID-19 infekcijai stebime ženklesnį atvejų augimą ir tarp mūsų darbuotojų. Vakar koronavirusas nustatytas vienuolikai „Maximos“ darbuotojų, kurie gydosi namuose. Darbuotojai, kurie turėjo galimai artimą kontaktą su COVID-19 sergančiais kolegomis, saviizoliavosi. Parduotuvių ir kitų padalinių patalpos, kuriose dirbo koronavirusu užsikrėtę darbuotojai, yra papildomai išvalytos ir atlikta pilna vidaus dezinfekcija. Konsultuojamės su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru ir imamės visų rekomenduojamų prevencinių veiksmų, kurie padėtų išvengti COVID-19 susirgimo plitimų“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Vilniuje esančio maisto gamybos cecho darbuotoja, kuriai yra diagnozuota COVID-19 liga, paskutinįsyk darbo vietoje lankėsi praėjusį penktadienį, spalio 23 dieną. Jai COVID-19 testas atliktas spalio 27 dieną. Epidemiologinės diagnostikos metu nustatyti du galimai artimi kontaktai su kolegomis. Darbuotojai saviizoliavosi.

Apsirgusi Kauno „Akropolyje“ esančios „Maxima XXX“ darbuotoja dėl COVID-19 tirta spalio 27 dieną. Darbo vietoje ji paskutinįsyk buvo spalio 26 dieną. Dvi kolegės, kurios galimai turėjo sąlytį, saviizoliavosi.

Koronavirusu užsikrėtusi Lentvaryje, Geležinkelio g. 11A, esančios „Maxima X“ parduotuvės darbuotoja saviizoliuojasi jau nuo praėjusio ketvirtadienio, spalio 22 dienos, nes kontaktavo su kolege, kuriai buvo nustatytas susirgimas COVID-19 infekcija. Jai COVID-19 testas buvo atliktas spalio 27 dieną. Kadangi darbuotoja jau kuris laikas yra saviizoliacijoje, ji artimų kontaktų neturėjo.

„Maxima X“ parduotuvės, esančios Biržuose, Vabalninko g. 8A, darbuotoja, kuriai nustatyta COVID-19 liga, paskutinįsyk darbo vietoje lankėsi praėjusį ketvirtadienį, spalio 22 dieną. Jai COVID-19 testas buvo atliktas spalio 26 dieną. Viena kolegė, kuri galimai turėjo sąlytį, saviizoliavosi.

Taip pat COVID-19 infekcija nustatyta dar 6 darbuotojams Joniškyje. Čia esančioje „Maxima XX“ parduotuvėje, Upytės g. 19, po pirmųjų nustatytų COVID-19 atvejų, su sergančiaisiais galimai kontaktavę kolegos nuo praėjusios savaitės buvo saviizoliavęsi.

Iš viso nuo koronaviruso pandemijos pradžios susirgimai COVID-19 infekcija yra diagnozuoti 52 „Maximos“ darbuotojams, iš kurių 24 darbuotojai yra pilnai pasveikę ir sugrįžę į darbus. Iki šiol dėl COVID-19 yra ištirti 895 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai. Šiuo metu 54 darbuotojų testo atsakymų dar laukiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius