-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 13

11 mėnesių kūdikis Kauno klinikinėje ligoninėje galėjo mirti dėl mirtinos kalio dozės

Prieš savaitę Kauno klinikinėje ligoninėje staiga mirusio 11 mėnesių kūdikio skrodimą atlikę teismo medicinos ekspertai neoficialiai patvirtino, kad berniuko širdis galėjo sustoti nuo mirtinos kalio dozės, praneša „Lietuvos ryto televizija“.
Kauno klinikos.
Kauno klinikos. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Didelis šios medžiagos kiekis buvo rastas kūdikio kraujyje.

Nors ligoninė, kurioje mirė berniukas, tyrimo dar nebaigė, medikai skelbia, kad mirties priežastis – sustojusi širdis. Galutinės ekspertų išvados bus žinomos praėjus maždaug porai mėnesių.

Pas berniuko tėvus kitą dieną užsukusi policijos tyrėja prasitarė, kad pagalbos numeriu 112 skambinęs Kauno klinikinės ligoninės atstovas, paklaustas dėl ko mirė vaikas, pareiškė, kad buvo supainioti preparatai.

Jei išvados dėl mirties priežasties nepasikeis, berniuko tėvai jas žada skųsti.

Mirusio berniuko tėvas Egidijus Drėzas teigia, kad iš pradžių ekspertai nekomentavo pirminės informacijos apie mirties priežastį. Tačiau jie neslėpė, kad kalio kiekis kraujyje – 7,4 – prilygsta mirtinai dozei.

Vyras piktinasi, kad ligoninės vadovai bando išsisukinėti. Jie sako, kad kūdikis buvo išsekęs.  Vyras tvirtina, jog šeimos istorija rodo – visų šeimos narių širdys sveikos, jokių bėdų nėra. Kūdikis buvo tikrinamas Šilainių sveikatos centre ir tada medikai jokių ligos ar kitų negalavimų požymių neaptiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius